Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Personen van zandplaat Renesse gered

Toegevoegd: 23-03-2015, 09.46 uur - Update: 23-03-2015, 22.56 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Bij de Verklikkerplaat voor het Noordzeestrand van Renesse is zondagmiddag een reddingsoperatie op touw gezet omdat wandelaars waren omsloten door het hoge water.

Er werd rond 14.25 uur alarm geslagen bij de hulpdiensten. Onder meer de KNRM-reddingboot van het station Ouddorp voer uit. Ook werden helikopters ingezet. Twee personen konden op tijd in veiligheid worden gebracht. Ze bleven voor zover bekend ongedeerd.

Het is niet de eerste keer dat op de plaat wandelaars in problemen komen. In maart vorig jaar deed zich een soortgelijk incident voor. Toen stonden 20 personen op de zandbank. Toen de hulpdiensten arriveerden bleek het om nog 8 personen te gaan. Zij konden door de KNRM worden gered.

Een Duitse vrouw moest in oktober 2013 worden gered toen zij eveneens op de zandbank zwaar onderkoeld was geraakt. Zij had een lichaamstemperatuur van nog maar 28 graden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (26-3-2015 om 12:53)
Het is toch zo simpel. Even googlen met getijdentabel + uw locatie en je ziet wanneer het veilig is om een eindje op een zandplaat te lopen.
Cees H (24-3-2015 om 21:35)
Dit gebeurt keer op keer, ,zelfs zonder dat er rugbaarheid aan wordt gegeven. Hierbij moet men niet nadenken maar vooruit denken; ook vanuit de overheid. De meesten weten niet eens het verschil in meters tussen eb en vloed.
wim (24-3-2015 om 19:31)
Wat nemen mensen toch een onverantwoord risico die niet weten wat de invloed kan zijn van eb en vloed van het water onbegrijpelijk want het kan en dat gebeurd levens gevaarlijk niet weten wat er kan gebeuren als je onvoldoende niet weet wat de gevolgen kunnen zijn.
Michelle (23-3-2015 om 18:36)
En wat voor les kunnen zij hieruit trekken: bezint eer ge begint. Nadenken dus!!!
Kees (23-3-2015 om 15:07)
Je blijft je verbazen over mensen die de werking van eb en vlied niet kennen.
Cookie-instellingen beheren