Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 34 km

Diefstal muziekinstrumenten opgelost

Toegevoegd: 25-03-2015, 15.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Met de aanhouding van een 40-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland denkt de politie een diefstal van slagtrommels uit 2012 te hebben opgelost.

De zaak kwam aan het rollen door een tip van een muziekinstrumentenhandelaar. Hij kreeg het vermoeden dat de door hem aangekochte slagtrommels mogelijk van diefstal afkomstig waren en seinde de politie in. 
Aan de hand van zijn verklaring en uit nader onderzoek kwam vervolgens naar voren dat de muziekinstrumenten mogelijk in juni 2012  in Antwerpen gestolen waren. Destijds werd ook een aanhangwagen ontvreemd.

Van de diefstal was aangifte gedaan bij de Antwerpse politie en zodoende kon de eigenaar worden achterhaald. Deze zag aan specifieke kenmerken die hij had aangebracht dat het om een bewuste trommels ging.


Vanmorgen is met een machtiging van de Rechter-commissaris de woning van de verdachte doorzocht. Daarbij zijn een negental slagtrommels inbeslaggenomen. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau in Goes. Hem wordt volgens de politie heling verweten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Djembe (26-3-2015 om 11:03)
De dieven zijn opgetrommeld!
Cookie-instellingen beheren