Weerbericht:
Vooral in het noorden een regen- of onweersbui
Verkeersinformatie:
Geen files

Lintjes voor actieve EHBOers Kloosterzande

Toegevoegd: 21-04-2006, 09.45 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
KLOOSTERZANDE - Drie leden van de EHBO-vereniging St. Martinus kregen gisteren in Hotel van Leuven een koninklijke onderscheiding. Zij hebben zich op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt, onder meer voor de vereniging.


Namens Hare Majesteit reikte burgemeester Jan-Frans Mulder de koninklijke onderscheidingen uit aan José Schelfhout- Bouchaut, Frans Buijs en pastoor J. Verster.

Alledrie hebben zij zich onderscheiden als personen die zich langdurig ten bate van de samenleving hebben ingespannen. Ook zijn ze mensen die hun verantwoordelijkheid ten opzichte van hun leefomgeving niet uit de weg zijn gegaan.

José Schelfhout is dit jaar veertig jaar bestuurslid van de EHBO St. Martinus. Daarnaast is ze sinds 1969 lotusslachtoffer.

Zij was bovendien oprichtster van de peuterspeelzaal in Kloosterzande, waarvan ze van 1975 tot 1990 de drijvende kracht was. In het dagelijkse leven is ze werkzaam als activiteitenbegeleidster bij Stichting Tragel.
Frans Buijs is reeds vele jaren actief bij de EHBO-vereniging. In 1964 trad hij toe tot het bestuur en sinds 1984 is hij penningmeester. Daarnaast is Frans vrijwilliger voor de belastingservice van de FNV en vult hij pro deo huursubsidieformulieren in.

Tot eind 2005 was hij werkzaam bij aannemersbedrijf Van der Poel. Nu geniet hij van vervroegd pensioen.

Pastoor Verster is sinds 1965 betrokken bij het wel en wee van de EHBO en wel als geestelijk adviseur en raadsman. Bovendien is hij actief bij de KBO-afdeling Kloosterzande. Hij is hier bestuurslid sinds 1970 en fungeert daarnaast als geestelijk adviseur.

Tot 1987 is Verster werkzaam geweest als pastoor van de H. Martinus parochie in Kloosterzande.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750