Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Arrestatie na inbraken marineschip

Toegevoegd: 27-03-2015, 16.53 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag een 33 jarige man uit Vlissingen aangehouden. De man wordt verdacht van het openbreken van een groot aantal kasten in de hutten van marineschip Zr. Ms. "Zeeland”.

Het schip ging eind mei 2014 voor onderhoud naar een bedrijf in Vlissingen. Bij terugkomst van de bemanning op 23 juni 2014 werd ontdekt dat ruim 400 kasten in de hutten van het schip waren opengebroken. De buit bestond uit ongeveer 2.600 euro in diverse valuta en persoonlijke bezittingen van de bemanningsleden.

Door de Marechaussee werd, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland, een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de vermoedelijke dader. Hij liep tegen de lamp toen hij buitenlands geld inwisselde. De hoogte van de transacties kwam overeen met het gestolen geld.

De verdachte, werkzaam op de werf in Vlissingen, heeft inmiddels bekend. Bij een onderzoek in zijn woning zijn diverse goederen, afkomstig van diefstal, aangetroffen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (29-3-2015 om 15:34)
@JanDoedel, als een marine schip voor onderhoud en zonder bemanning op een werf ligt zijn er buiten het kanon op de bak en de goalkeeper geen (handvuur) wapens aan boord. En ja u heeft gelijk dat kanon en de goalkeeper zijn ook wapens maar die zie ik hem nog niet de poort uit smokkelen.
k (29-3-2015 om 13:08)
dan heb je geen enkele normen en waarden, zowiso steel je niet maar dan ook nog stelen van een millitair die vecht voor onze veiligheid dan ben je pas echt laag ik vind opsluiten en alle benadeelde militairen per per soon 1 flinke dreun laten geven dat werkt beter als een celstrafje
Jankees (28-3-2015 om 13:02)
Willem Kampers als je jezelf wat meer verdiept in de rechtsgang in Nederland dan snap je dat de Koninklijke Marechaussee het onderzoek doet daar het een vaartuig van Defensie is. De afdeling die onderzoeken behandelt van de Marechaussee zit namelijk in Arnhem vandaar Oost-Nederland....
kees (28-3-2015 om 13:00)
Het is standaard dat men je dan weer tijdelijk in vrijheid stelt. Het proces bij de rechter is pas over zes maanden of misschien een jaar als de rechter tijd heeft.En zolang zit je niet in voorarrest behalve bij zware delicten en gevaar voor de samenleving
lezer (28-3-2015 om 11:26)
@Willem Kampers; vermoedelijk zit de recherche van de KMar bij brigade Oost, daarom neemt dat OM de beslissingen. Maakt in feite niks uit natuurlijk.
janse (28-3-2015 om 08:37)
die inbreker heeft het wel letterlijk opgevat de slogan van de Marine Zorg dat je er bij komt . bij de MARINE
Cookie-instellingen beheren