Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 223 km

Diverse meldingen stormschade Zeeland

Toegevoegd: 29-03-2015, 17.36 uur - Update: 29-03-2015, 20.04 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweer is zondag tot 20.00 uur zeker acht keer uitgerukt voor meldingen van stormschade. Voor zover bekend is in geen van de gevallen iemand gewond geraakt.

De eerste melding kwam rond 15.55 uur binnen vanaf de Scheldestraat in Vlissingen. Daar hing een zonnescherm los. De brandweer zette een hoogwerker in om het scherm veilig te verwijderen. Kort daarop, rond 16.10 uur, kwam een melding van een ingestorte gevel bij een woning aan de De Visserstraat in Vlissingen. De gevel belandde op een garagebox en er ontstond een flinke ravage.

Ook bij de Bogaardstraat in Zierikzee en de Schoolstraat in Sint Philipsland werd de brandweer ingezet. In Sint Philipsland was sprake van een omgewaaide boom. De brandweer werd rond 17.20 uur ook opgeroepen voor een melding in de Vroonstraat in Serooskerke (W). Hier ontstond schade aan een dak.

Rond 17.45 uur kwam nog een melding binnen vanaf de Oostkapelseweg (N287) bij Serooskerke op Walcheren. Ook hier had een boom dusdanige schade opgelopen dat de brandweer deze in stukken moest zagen. De eerste melding vanuit Zeeuws-Vlaanderen kwam rond 18.20 uur binnen vanuit Hoek. Daar was stormschade in de Irisstraat.



In Burgh-Haamstede werden aan het begin van de avond een tankautospuit, een ladderwagen en een hulpverleningsvoertuig ingezet vanwege schade aan het dak van een woning aan de Weeldeweg. De eerste melding hierover kwam rond 18.40 uur binnen.

Waarschuwing
Rond 18.00 uur werd in een groot deel van onze provincie nog windkracht 9 gehaald. Een uur later lag de windkracht op 6 tot 7 beaufort. Voor zondag geldt tot 20.00 uur een waarschuwing code geel (gevaarlijk weer) voor onweer en tot 21.00 uur wordt gewaarschuwd voor zware windstoten tot 100 kilometer per uur. Dinsdag wordt het opnieuw onstuimig. Ook dan wordt gewaarschuwd voor harde windstoten. Deze zijn mogelijk tussen 00.00 uur en 12.00 uur.

Zie ook:
- Onze weerspagina
Deel gevel stort in, garagebox verwoest
Waarschuwing voor zware windstoten


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
loes van den berg (30-3-2015 om 10:09)
de brandweer heeft het weer ontzettend druk gehad met meldingen van stormschade. Fijn dat die mensen zijn geholpen. Helaas is dat bij ons niet gebeurd op 10 januari en zijn de gevolgen daardoor niet uitgebleven! Jammer voor degene die daar de dupe van zijn geworden. Had anders gekund.
Cookie-instellingen beheren