Weerbericht:
Komende nacht en zondagochtend regen. Vooral langs de kust veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Duiker in problemen bij Oesterdam

Toegevoegd: 05-04-2015, 20.30 uur - Update: 06-04-2015, 11.14 uur
Door: Rolf de Feijter

THOLEN - In het water bij de Oesterdam bij Tholen is vanavond een Belgische duiker in problemen gekomen. Hij had met vrienden gedoken bij de Bergse Diepsluis.

De duikers waren na hun duikactiviteiten rond 19.15 uur onderweg terug naar België. Een 60-jarige duiker werd in de auto onwel. In overleg met de meldkamer stopten de duikers bij de parkeerplaats aan de begin van de Oesterdam bij Rilland. Daar kwamen de hulpverleningsdiensten ter plaatse. Gezien de aard van het ongeval werd ook de traumahelikopter opgeroepen.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis in Goes overgebracht. Volgens het ambulancepersoneel maakte hij het redelijk en was er geen sprake van direct levensgevaar. De andere duikers werden ook medisch onderzocht. Ze vertelden dat ze ongeveer 40 minuten hadden gedoken en dat ze maximaal 15 meter diep waren gegaan.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chris (6-4-2015 om 16:08)
Ik ben benieuwd wat hier fout is gegaan. 40 Minuten op max 12m is niet spectaculair. Vandaag (toevallig) exact hetzelfde gedaan. Bergsediep is ook geen opvallend moeizame stek. Mijn 2e buitenduik daar gedaan bv. Dus wat zou er fout gegaan zijn? Te snelle stijging is het enige dat ik kan bedenken zo snel. En dan vanaf max 12m. Niet verstandig. Maar als je blijft uitademen zullen je longen in ieder geval niet klappen. Iemand meer informatie?
marja (6-4-2015 om 15:24)
@adrie ...erg domme opmerking zeg!!! want misschien heeft dit totaal niets met duiken te maken gehad en heeft de man wat anders gemankeerd...ook jij kan onwel worden hoor! een hartstilstand krijgen!reageer je dan ook zo?/en schijnbaar wil je dan ook geen medische hulp???ik denk dat uit voorzorg door de verpleegkundigen is gevraagd over de duiker zijn duikmiddag om een verdere behandeling te starten
kees (6-4-2015 om 14:05)
40 minuten op 15 meter diepte moet niet het probleem zijn lijkt mij. Hoewel duiken het zwaarste beroep ter wereld is gezien de enorme druk op je longen. Als sport word het ook veel gedaan omdat het enorm mooi is. Maar nogmaals 40 minuten is niet het probleem geweest
adrie (6-4-2015 om 06:07)
Begint die ellende met die duikers ook weer?