Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 23 km

Medische evacuatie vanaf tanker

Toegevoegd: 07-04-2015, 10.04 uur
De KNRM is ingezet voor de medische evacuatie. De KNRM is ingezet voor de medische evacuatie.
De KNRM is ingezet voor de medische evacuatie.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De reddingboot van Breskens heeft op tweede paasdag een zeeman geëvacueerd vanaf een Chemicaliëntanker in Vlissingen-Oost. De man is op de kade overgedragen aan een gereed staande ambulance.

Aan boord van chemicaliëntanker Procida was een zeeman bewusteloos gevonden. De bemanning nam contact op met de Radio Medische Dienst. De dienstdoende arts besluit dat me man zo snel mogelijk geëvacueerd dient te worden.

Reddingboot Zeemanshoop zet koerst naar de havenmonding van Vlissingen-Oost, waar de tanker voor bunkerwerkzaamheden op de boeien ligt. Naast de reddingboot wordt ook een ambulance gealarmeerd welke ook richting de haven gaat. Eenmaal ter plaatse stappen drie opstappers over op de tanker en wordt de brancard aan boord gehesen. Het eveneens aanwezige politievaartuig P41 heeft de ambulance medewerkers opgehaald bij de Vlissingse Bootliedenwacht (VLB).

De KNRM bemanning kon de persoon stabiliseren en op de brancard leggen. Middels de dek-kraan van de tanker is de patiënt aan boord van de reddingboot gebracht. Wanneer de patiënt net op de reddingboot is, komt de P41 met het ambulancepersoneel ter plaatse. Onderweg naar de kade kunnen zij apparatuur aansluiten en de man al onderzoeken. Na afmeren bij de VLB wordt de man vervoerd naar de gereed staande ambulance.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren