Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip korte tijd vast bij Hansweert

Toegevoegd: 08-04-2015, 11.25 uur - Update: 08-04-2015, 12.43 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - Op de Westerschelde is woensdagochtend ter hoogte van Hansweert een schip vastgelopen. Het schip is inmiddels weer los.

Het binnenvaartschip liep omstreeks 10.30 uur vast ter hoogte van de Kanaalweg. De onder Nederlandse vlag varende 110 meter lange binnenvaarttanker Eternity was geladen met een brandbare vloeistof. Het schip lag echter stabiel en er was geen risico op het vrijkomen van de lading.

De hulpdiensten schaalden rond 11.15 uur op naar GRIP 2 en alarmeerden onder meer een tankautospuit en een verbindings-/commandowagen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland werd er geheel uit voorzorg en volgens procedure opgeschaald. "Hierdoor is het gemakkelijker om te overleg te voeren tussen leidinggevenden van Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Zeeland."

Rond 11.25 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat het schip inmiddels los was en dat de inzet van de hulpdiensten niet meer nodig was. De inzet van een sleepboot bleek voldoende om de tanker los te trekken. Het schip heeft volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland geen noemenswaardige schade opgelopen. De nautische autoriteiten doen onderzoek naar de oorzaak.

GRIP
GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure. Een GRIP2-situatie houdt in dat het incident effect heeft of kan hebben op de omgeving. Bij een GRIP 2 wordt een Operationeel Team (OT) ingesteld waarbij de Operationele Leider van één van de aanwezige hulpdiensten de leiding neemt over alle aanwezige disciplines.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rinus (8-4-2015 om 15:48)
Iets minder snel opschalen , dan kunnen de brandweerposten open blijven
Captain Morgan (8-4-2015 om 13:00)
Dat is ondertussen een wekelijks herhalende traditie geworden lijkt het wel. Moet iemand daar eens niet wat aan doen voordat fout gaat misschien ?
ger (8-4-2015 om 12:22)
Jemig die lui van de veiligheidsregio zijn helemaal gek van opschalen zeg. De meeste keren is het opschalen zinloos en grote geldverspilling. Toezicht van rationele mensen wanneer wel en niet op schalen zou wel een op zijn plek zijn.
Hanssie (8-4-2015 om 11:47)
Het gaat er steeds op lijken dat incidenten met alle toeters en bellen worden opgeschaald zodat het lijkt of er ik weet niet wat er aan de hand is, misschien 1 minuut de tijd nemen om goede info te krijgen wat betreft de situatie, scheelt de burger aardig in de kosten....lees maar terug, aanrijdingen met wat blikschade worden opgeschaald, de Lifeliner word al ingeschakeld, maar dit Ijn geen filantropische diensten en ieder inzet heeft een bonnummer, word steeds meer een hebbesje voor de verzekeringen, en het gaat niet meer om de hulpverlening, alleen maar om de vette rekening.....heb ook als hulpverlener mijn rondjes gedraaid.....het word meer een happening om met toeters en bellen en rekeningen uit te rukken.....de rukkers
Cookie-instellingen beheren