Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fouilleren: Vuurwapen en 15 messen

Toegevoegd: 10-04-2015, 09.20 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Tijdens het preventief fouilleren in Terneuzen zijn de afgelopen maanden een vuurwapen, vijftien messen, een honkbalknuppel en een ploertendoder aangetroffen Van sommige messen werd vrijwillig afstand gedaan, anderen werden in beslag genomen. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

De politie fouilleerde de afgelopen maanden in Terneuzen preventief. De burgemeester gaf daar toestemming voor na de schietincidenten die eind 2014 in Terneuzen plaatsvonden. Vanaf 18 december werden op grond van deze tijdelijke bevoegdheid ruim 350 voertuigen en ruim 500 personen gecontroleerd.

In een auto troffen agenten bijna tweeduizend euro contant geld aan. Dit geld werd in beslag genomen. Bij diverse controles werden in totaal één gram harddrugs en 75 gram softdrugs gevonden. Deze werden in beslag genomen.

Bij een controle vonden agenten bij een 36-jarige inwoner uit Terneuzen diverse inbrekerswerktuigen. Hij werd aangehouden en kreeg een boete. Twee mannen en een vrouw betaalden nog openstaande boetes van in totaal 2.500 euro. Drie bestuurders werden betrapt toen zij dronken in een auto reden. Van twee mannen werd tevens hun rijbewijs ingevorderd.

Vervolg
Ook de komende tijd blijft de politie in Terneuzen preventief fouilleren. Gemeente en politie hopen dat deze maatregelen bijdragen aan de rust in Terneuzen. Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen: "De resultaten laten zien dat preventief fouilleren een effectief middel is. In voorkomende gevallen zullen we dit middel weer inzetten".

Chef van het politieteam Zeeuws-Vlaanderen: "Mijn collega's krijgen overwegend positieve reacties van de mensen die gecontroleerd worden en vanuit de bevolking van Terneuzen. Zij vinden het goed dat de politie extra alert is en preventief controleert."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (10-4-2015 om 21:05)
@van de velde. Waarom stel je die vraag aan ons? Weet je dat dan zelf niet.
van de velde (10-4-2015 om 10:41)
in mijn auto staat een gereed schapkist met material schroevendraaier hamer ben ik dan ook een inbreker of zo. mvg
Cookie-instellingen beheren