Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

75 arrestaties bij vechtpartij Renesse

Toegevoegd: 12-04-2015, 04.37 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in totaal circa 75 personen aangehouden na een massale vechtpartij. Dat is zojuist bekend gemaakt.

Volgens de politie werden de arrestaties verricht in het uitgaanscentrum. De aanleiding voor de massale vechtpartij was volgens de politie een poging om iemand aan te houden op verdenking van een mishandeling. Bij de poging de verdachte aan te houden keerde het publiek zich tegen de politie. Dat liep vervolgens compleet uit de hand.

Gewonden
De politie raakte slaags met de groep en daarbij werd een agent met een bierpul op het hoofd geslagen. Een andere agent is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Of er ook arrestanten gewond zijn geraakt is nog niet duidelijk.

De politie gaat de aangehouden groep afvoeren naar het cellencomplex Mijkenbroek in Breda. Daar zal de identiteit worden vastgesteld van de betrokken personen en zal eventuele verdere vervolging in gang worden gezet. Volgens de politie gaat het (voornamelijk) om Duitse toeristen. De politie krijgt volgens een woordvoerder assistentie van Brabantse collega's en collega's van de Landelijke Eenheid.

Beeldmateriaal
De politie is op zoek naar getuigen van de vechtpartij. Er wordt specifiek ook een beroep gedaan op mensen die hebben gefilmd met hun smartphone. "We vragen mensen deze beelden zo spoedig mogelijk aan te leveren", aldus een woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
L O L (16-4-2015 om 17:50)
"Renesse is altijd leuk en er zijn nooit problemen" Serieus? Er zijn zeker veel problemen in Renesse, dit heb je in een uitgaansgebied met gasten onder de 18 die teveel drinken. Ondanks dat de politie en het SUS team er veel aan doen en er een goede samenwerking tussen deze partijen is. Horecabedrijven hebben de verantwoordelijkheid om niet meer te schenken wanneer er overduidelijk teveel is gedronken. Van mij mogen ze heel dat gebied omzetten naar toerisme wat gericht is op een wat ouder en netter publiek zoals in Domburg en omstreken. Buiten dat om, waar wordt een groep van 75 man nog wel binnengelaten? Probeer dat maar eens in Rotterdam of Amsterdam!
Renata (14-4-2015 om 23:11)
Renessenaar, jouw reaktie slaat nergens op. Wat er ook gebeurt, mensen die de orde willen handhaven sla je niet met een bierpul! Wat was beter geweest, niets doen en maar kijken hoe die Duitsers menen dat ze het hier nog meer voor het zeggen hebben? Die lui zijn hier te gast en daar hebben ze zich naar te gedragen. Dit is heel slechte pr voor ons eiland voor het komende seizoen.
Truus (14-4-2015 om 08:32)
Fijn dat de Renessenaar ook de andere kant van het verhaal heeft gemeld. Dat doet de politie namelijk nooit. Waarom wil niemand eens kijken naar het gedrag van de gemiddeldepolitieagent. De meeste zijn niet in staat om op een fatsoenlijke manier te communiceren. Ze uiten provocerende taal en gedragingen. Daardoor escaleren veel situaties.
Yari (13-4-2015 om 17:38)
@Renessenaar; Ook al is er iemand onterecht, in uw ogen, opgepakt door de politie, dan nog hoeft men niet op deze manier tegen politie tekeer te gaan. Sterker nog, het is van de ratten besnuffeld dat men zo moet reageren tegen hulpverleners. Het ergens niet mee eens zijn, soit! Maar dan vervolgens met dusdanig buitensporig geweld tekeer gaan, dat kan en mag niet.
Dre (13-4-2015 om 14:49)
@minder toeristen, Ben je helemaal? Zeeland draait op toeristen. Laat ze alsjeblieft blijven. Dan draait de economie ook nog. Wil je totale leegloop in Zeeland ofzo? On: Goed optreden!
Renessenaar (13-4-2015 om 12:24)
Politie heef die avond weinig uitgevoerd want van dat drank op straat was om 12 uur al opgelost door sus-team. Het enige wat de politie heeft gedaan is 1 Duitser geheel onterecht op gepakt waardoor de boel escaleerde. Toen hebben de Duitsers zelf de vervelende mensen in de bus gezet. Politie heeft daarbij niet geholpen en het was door hun toedoen dat fout ging. Er is weer totaal verkeerd verhaal de wereld in gegaan. De horeca renesse heeft de hele groep begeleid van begin tot einde. En dat was alleen maar gezellig en leuk. Daarom vind ik jullie reactie's ongegrond op basis van de leugens van hierboven niet goed. Renesse is altijd leuk en er zijn nooit problemen en nu wordt het weer heel negatief over gesproken.
Cookie-instellingen beheren