Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 275 km

Brandweeroefening iets te realistisch

Toegevoegd: 15-04-2015, 11.16 uur
De brandweeroefening aan de Vlissingsesingel in Middelburg. De brandweeroefening aan de Vlissingsesingel in Middelburg.
De brandweeroefening aan de Vlissingsesingel in Middelburg.
© Foto: Frans Bosscha
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De Middelburgse brandweer heeft dinsdagavond een oefening gehouden die iets te realistisch was.

De oefening vond dinsdagavond plaats in een leegstaand pand aan de Vlissingsesingel. De brandweer had het pand vol rook gezet om zo een woningbrand te simuleren. Ondanks dat de brandweer zichtbaar aanwezig was, belde rond 20.00 uur iemand naar de alarmcentrale met de melding dat er brand zou woeden in het pand. Een tankautospuit en een ladderwagen werden gealarmeerd.

Omdat de gealarmeerde tankautospuit al ter plaatse was bij de oefening kon deze doorgeven dat het om een loze melding ging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Barry brandweer (17-4-2015 om 17:58)
Hoe meer er tegen de overheid gestemd word, hoe meer van zulke klachten/meldingen plaatsvinden. Wij moeten steeds maar weer inleveren terwijl frauderende ministeries maar geld blijven vangen, open uw ogen en denk verder dan alleen uw eigen milieu....
Antoine Berben (16-4-2015 om 16:51)
Was dat adres dan niet ook al bij de meldkamer bekend?
marina (16-4-2015 om 13:22)
misschien zag iemand de rook van een andere kant en kon de brandweerautos niet zien??
Henny (16-4-2015 om 12:43)
Het zou me niet verbazen dat dat een of andere grappenmaker is geweest!
Iemand die het kan weten (16-4-2015 om 12:21)
Grappig te zien dat men zonder de volledige info een oordeel velt. Ik hoop dat anderen milder zijn over uw doen en laten dan de meesten hier zijn. Een menselijke vergissing is in deze de oorzaak. Helaas is de menselijkheid niet uit te sluiten bij een meldkamer. Combinatie van factoren die ervoor zorgden dat dit gebeurde. Gelukkig is er geen leed te betreuren.
Herrie (16-4-2015 om 08:42)
Er staat toch niet dat degene die gebelt heeft reeds gezien had dat er brandweer terplekke was? Er ook niet dat het een "buur" was. Wat een vreemde conclusies weer. Net als laatst er een bericht was van een automobilist welke van de weg af was geraakt. Eerste reactie van iemand: "Komt door de laag staande zon, ik heb daar op dat punt ook altijd last van". Omg...
Cookie-instellingen beheren