Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

60 Uur taakstraf voor mishandeling BOA

Toegevoegd: 21-04-2015, 20.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politierechter in Middelburg heeft vandaag een Vlissinger schuldig bevonden aan zware mishandeling van één buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) en bedreiging met de dood van twee BOA's van de gemeente Vlissingen. Dat heeft de gemeente Vlissingen bekend gemaakt.

Één van de BOA's sprak op 31 januari de verdachte aan op de Schuitvaartstraat omdat hij zijn hond niet had aangelijnd. In reactie daarop ging de verdachte door het lint, schopte hij de opsporingsambtenaar meerdere malen en sloeg hij hem. Toen de andere BOA zijn collega te hulp schoot dreigde de verdachte hen, wanneer hij ze weer tegen zou komen, door het hoofd te schieten.

De verdachte is veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur.

Zie ook:
- Man mishandelt opsporingsambtenaar (31-01-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
hans (26-4-2015 om 18:04)
hier ligt er m.i een taak voor politie en gemeente om misverstanden bij burgers weg te nemen, door kenbaar te maken via media of opendagen van politie dat een Buitengewoon Opsporingsambtenaar in dienst van de Gemeente , ook de bevoegdheden heeft om daadwerkelijk op te treden tegen dit soort overtredingen. Dit zou een hoop misverstanden en irritatie bij burgers weg kunnen nemen!
Kaas (25-4-2015 om 20:06)
Lage straf, dan zal het verhaal wel net even wat anders in elkaar zitten als dat ze doen voorkomen. Die BOA zal het er wel naar gemaakt hebben. ( maar dan nog, mag je ze niet slaan natuurlijk )
Ik (22-4-2015 om 19:22)
Ik ben zelf BOA geweest en vind het schandalig dat er zo'n lage straf wordt gegeven voor deze mishandeling en bedreiging. Een BOA doet ook gewoon zijn werk, en dat dit wel eens als vervelend kan worden ervaren als burger is begrijpelijk. Maar..... Je hoeft iemand niet te slaan en te schoppen puur omdat iemand zijn taak uitvoert. Een gevangenisstraf van minimaal een maand had hier meer op zijn plaats geweest.
werkenisgeenstraf! (22-4-2015 om 18:55)
huh, sinds wanneer is werken een straf?? Dat die rechter daar misschien anders over denkt kan ik wel een beetje begrijpen. Zijn of haar *werk* lijkt me ook wel een straf ja....
M.P.van der Maas (22-4-2015 om 18:18)
Belachelijk lage straf. Dus zo erg is het niet als men een BOA mishandeld. Nu zijn er ook wel BOA's die een pak slaag verdienen door hun gedrag. In dat geval is het te veel. Maar zou die BOA een betere opleiding moeten nuttigen en zijn gedrag aan passen als die zijn baan wil houden.
Middengebied (22-4-2015 om 17:15)
Tikkie overdreven dat 'zware mishandeling'. En die bedreigingen.. ach. Wie wordt daar nou bang van??? 60 uur taak, prima zo. Moeten ook niet overdrijven van achter de pc mensen.
Cookie-instellingen beheren