Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
85 files van totaal 308 km

CAO-actie: Zeeuwse politiebureaus dicht

Toegevoegd: 23-04-2015, 13.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Diverse politiebureaus van de eenheid Zeeland - West-Brabant zijn vanmiddag gesloten. De politie doet dat om aandacht te vragen voor de wens voor een betere CAO.

De actie startte vanochtend om 09.00 uur in de eenheden Noord-Nederland, Oost-Nederland, Midden-Nederland, Oost-Brabant en Limburg. Deze bureaus waren rond 11.00 uur weer open. De Zeeuwse bureaus sloten rond 13.00 uur en zijn nog tot 15.00 uur dicht.

De actievoerders gebruiken de uren dat de bureaus gesloten zijn voor (achterstallig) administratief werk, waaronder het opmaken van processen-verbaal en het opnemen en verwerken van internetaangiften. Deze invulling van de actie verwijst naar de hoge werkdruk binnen de politiesector. "Per jaar komen naar schatting ruim een miljoen aangiften en meldingen binnen en de middelen en het budget voor de politie blijven flink achter", aldus een woordvoerder van de Nederlandse Politiebond.

Tijdens de uren dat de bureaus voor het publiek zijn gesloten, blijven de actievoerende agenten beschikbaar voor de noodhulp. "De veiligheid komt op geen enkele wijze in het gedrang", aldus de woordvoerder.

Zie ook:
- Wederom langzaamaanactie politie op A58 (05-04-2015)
Verkeershinder door protestactie politie A58  (24-03-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (24-4-2015 om 09:32)
meschien moeten we alle politibureaus maar sluiten en alle agentjes maar ontslaan dat gezever van wij hebben het zo slecht, had dan een echte baan gezocht in het bedrijfsleven maar nee daar krijg je vieze handjes dus dan maar de hardwerkende burger pesten als politiagent (regelneuker)en dan nog gaan klagen ook dat diezelfde burger je niet genoeg betaald (ook het loon van een agent komt uit ons belastingeld) ik ben niet van plan ook maar 1cent meer belasting te gaan betalen want dan houw ik minder salaris over en moet ik ook gaan zeuren voor meer geld bij mijn baas.
Cookie-instellingen beheren