Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 109 km

Negen arrestaties vanwege drugssmokkel

Toegevoegd: 23-04-2015, 17.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De arrestatie gisteren door een arrestatieteam op een vakantiepark op Noord-Beveland maakt deel uit van een reeks arrestaties vanwege drugssmokkel. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Arrestatieteams en rechercheurs van de politie Rotterdam hebben woensdag in totaal negen aanhoudingen verricht. Ook zijn verschillende doorzoekingen gedaan. De organisatie wordt verdacht van de invoer van 400 kilo cocaïne die vorige week in een container werd aangetroffen.

De politie kreeg zicht op het transport mede dankzij intensieve samenwerking met de Braziliaanse federale politie. Bij de aanhoudingen en doorzoekingen werd samengewerkt met de politie van Zeeland-West-Brabant.

Het aantreffen van de partij leidde vorige week al tot de aanhouding van een 54-jarige douanemedewerker. Hij zou de drugsinvoer gefaciliteerd hebben. In totaal werden 9 mensen, onder wie drie vrouwen, aangehouden. Ze worden verdacht van, betrokkenheid bij, de invoer van cocaïne en witwassen.

De aanhoudingen werden ook verricht in woonhuizen in Rotterdam, Krimpen aan de Lek, Nieuwerkerk aan de IJssel, Simonshaven, Schiedam en Hellevoetsluis. In Zeeland werd naast de inval op Noord-Beveland ook een vakantiewoning binnengevallen in Bruinisse.

In totaal werd op 17 plaatsen een doorzoeking gedaan. Er werden auto's, een geldtelmachine en enkele duizenden euro's in beslag genomen. Het onderzoeksteam vermoedt overigens dat de organisatie bezig was met het wegwerken van spullen. Zo leek één woning in grote haast leeggehaald en verlaten. De verdachten variëren in leeftijd van 22 tot 63 jaar.

Het onderzoek wordt voortgezet. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Zie ook:
- Verdachte werd gezocht in Rotterdam (23-04-2015)
AT houdt man aan op vakantiepark (22-04-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (24-4-2015 om 13:12)
En nu zijn de ratten die op de AT scholden stil. Ik zeg als je echt clean bent dan komen de Ninjas van justitie je niet lastigvallen.
Cookie-instellingen beheren