www.hvzeeland.nl

Flinke woningbrand Mortiere Middelburg

Toegevoegd: 25-04-2015, 01.41 uur

Flinke woningbrand Mortiere Middelburg
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een felle brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Middelburgse wijk flink wat schade aangericht aan een woning. Twee mensen ademden rook in.
 
De brand woedde aan de Robert Johnsonstraat en werd rond 00.15 uur gemeld. De brandweer schaalde na een kwartier op naar middelbrand en kwam ter plekke met twee tankautospuiten en een ladderwagen. Het duurde enige tijd voordat de brandweer de brandhaard kon lokaliseren. De brandweer heeft een gat in het dak gemaakt om de brand van binnenuit te kunnen bestrijden.
 
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland deden zich op de zolder van het pand meerdere kleine explosies voor. Vermoedelijk werden deze veroorzaakt door aanwezige gasflesjes. Bij de brand is redelijk wat rook vrijgekomen. Mensen die last hadden van de rook werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en de mechanische ventilatie uit te zetten.
 
Twee personen ademden rook in en moesten door de ambulancedienst medisch worden onderzocht. Voor zover bekend hoefden zij niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer kon rond 01.30 uur het sein brand meester geven. Salvage is opgeroepen om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de ontstane schade. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Over dit onderwerp zijn recentere artikelen verschenen:
Brand: Explosieven, vuurwerk en coke (25-04-2015)
Politie onderzoekt brand Middelburg (25-04-2015)