Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Sportvisboot met roerproblemen

Toegevoegd: 25-04-2015, 13.35 uur
De KNRM heeft het bootje op sleeptouw genomen.
De KNRM heeft het bootje op sleeptouw genomen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM-reddingsboot van Breskens is vrijdagmorgen een sportvisbootje te hulp geschoten dat op de Westerschelde problemen had gekregen met het roer.

Het bootje lag in de monding van de Westerschelde, ter hoogte van Groede. Er was sprake van hydraulische problemen en het roer werkte daardoor niet meer. De bemanning besloot om het anker uit te gooien en hulp in te roepen. De KNRM werd rond 11.20 uur opgeroepen en was binnen tien minuten onderweg naar de vissers.

Ter plekke is een sleepverbinding tot stand gebracht en het bootje is naar Breskens gesleept. Hier is de visboot veilig afgemeerd in de jachthaven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ikke (25-4-2015 om 21:29)
Beste Automobilist . Kijk even op http://www.knrm.nl/ dan krijgt U alles te weten hoe het werkt
zeker weer geen reservemotor? (25-4-2015 om 20:57)
Ik snap het niet helemaal; een beetje zich zelf respecterende visser heeft toch gewoon een reservemotortje, zodat hij altijd naar huis kan varen in geval van pech?
Automobilist (25-4-2015 om 15:05)
Ik vraag mij hoe het zit met booteigenaren die met hun bootje pech op zee krijgen. Als ik als automobilist waar dan ook pech onderweg krijg moet ik de opgeroepen hulpdienst zelf betalen (sleepkosten) behalve als ik lid ben van de Wegenwacht dan ben ik voor de hulp die zij verlenen verzekerd.
Cookie-instellingen beheren