Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Automobilist op de vlucht voor politie

Toegevoegd: 26-04-2015, 13.00 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - Vrijdagavond is een 52-jarige man uit de gemeente Veere aangehouden voor het rijden onder invloed en het negeren van een stopteken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Agenten zagen op de bewuste avond tijdens hun surveillancedienst in Zoutelande een tegemoetkomend voertuig met de wielen op het trottoir rijden. Omdat er voldoende ruimte was op de weg, wekte dit rijgedrag de aandacht op van de agenten.

De agenten zetten de achtervolging in en nadat een stopteken gegeven werd, reed de bestuurder echter met hoge snelheid weg. Kort daarop werd het verdachte voertuig leeg aangetroffen. Nadat via de kentekenplaat de identiteit van de bestuurder was achterhaald, werd de man enige tijd later aangehouden in zijn woning.

Op het bureau is bij de man een ademanalyse afgenomen. Daaruit kwam naar voren dat de verdachte bijna 3,3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man blies 730 Ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is een proces-verbaal opgemaakt. De man zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (26-4-2015 om 18:34)
@jaaaaa, ben jij misschien zelf een alcoholistje ? Als iemand zo danig onder invloed is van een ander spulletje dan is dat wel aan iemand zijn hoofd af te lezen, een beetje agent herkent de trekjes en zichtbare symptomen op 10 meter afstand, als dit het geval is nemen ze wel een bloedtestje af met alle gevolgen van dien. Zelfs buiten het verkeer is er niks zo missenlijk en irritant als een bezopen persoon. (!!!!!!)
jaaaaa (26-4-2015 om 15:20)
Natuurlijjk, en diegene met drugs op laten ze doorrijden want daar is geen apparatuur voor hahaha heerlijk blowen en snuiven en spuiten achter stuur en lekker doorrijden want er is alleen maar alcohol controle !!!!!!
Michelle (26-4-2015 om 14:05)
Ook hier een alcoholslot, verplichte cursus, flinke boete en voorlopig géén rijbewijs meer.
Lin (26-4-2015 om 13:42)
Jij snapt het geloof ik ook niet helemaal.
sta of ik schiet ! (26-4-2015 om 13:10)
volgende keer maar gelijk schieten op voortvluchtige criminelen, die verslaafde had wel een onschuldige burger dood kunnen rijden. En dan ? denkt de politie daar wel eens over na ? levensgevaarlijke risico's ter plekke elimineren zou beter zijn dan achteraf de schouders ophalen bij een begrafenis.
Cookie-instellingen beheren