Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer blust kleine schoorsteenbrand in Zierikzee

Toegevoegd: 23-04-2006, 19.07 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

ZIERIKZEE - De brandweer van Zierikzee is gisterenavond ingezet voor een schoorsteenbrand.

Rond kwart voor negen werd gemeld dat de schoorsteen van een pand aan de Mulockstraat in Zierikzee in brand zou staan. Daarop werd de blusgroep A van de vrijwillige brandweerpost in Zierikzee gevraagd onder prioriteit één ter plaatse te gaan met de tankautospuit 4839.

Omdat er na vijf minuten nog te weinig manschappen op waren gekomen werd "middelbrand" gegeven. Zodoende werd ook blusgroep B van de post opgeroepen. Ook werd de tankautospuit 4733 van de brandweerpost in Oosterland onder prioriteit één ter plaatse gestuurd.

Beide voertuigen zijn uitgerukt. Ter plaatse bleek het om een kleine brand te gaan. De brandweer is met behulp van een ladder op het dak geklommen en heeft vervolgens de schoorsteen gereinigd en het brandende materiaal verwijderd.

's Ochtends was de blusgroep van Zierikzee overigens al uitgerukt voor een automatische brandmelding bij verpleeghuis Cornelia aan de Emil Sandstromweg. Het bleek te gaan om een loze melding.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750