Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zaak in poging doodslag aangehouden

Toegevoegd: 30-04-2015, 22.05 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft de zaak tegen de 57-jarige oud-Vlissinger P. K. voor maximaal vier maanden aangehouden. In die tijd moeten de gedragsdeskundigen en de reclassering onderzoeken of de dwangverpleging die hem in 2008 was opgelegd voorwaardelijk kan worden beëindigd. Volgens de deskundigen gaat K. stapje voor stapje vooruit, maar is hij nog niet zelfredzaam genoeg.

K. kreeg de tbs (naast negen maanden cel) destijds opgelegd voor een poging doodslag op een hulpverleenster. K. koesterde gevoelens voor de vrouw en zag die onbeantwoord. Hij wachtte haar op bij haar werk in Vlissingen om met haar te praten. Nog voor er één woord was gewisseld smakte hij haar tegen een muur en kneep haar keel dicht. Hij liet haar pas los toen de vrouw ineenzakte en omstanders ingrepen.

K. liep weg, draaide zich nog een keer om en ging een pilsje drinken. Volgens deskundigen was K. toen verminderd toerekeningsvatbaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alex123 (1-5-2015 om 08:41)
Het stikt tegenwoordig van dit soort idioten. En allemaal vanwege het softe beleid hier in Nederland. Ze zijn psychisch ziek dus ze zijn zielig. Ondertussen maken ze de maatschappij kapot. Na een paar maandjes celstraf of tbs loopt meneer weer vrij rond en begint het gedonder weer opnieuw. Kost bakken met geld en veroorzaak gigantisch veel leed onder normale mensen. Zowel van zijn familie die de zorg heeft, als voor degene die aangevallen zijn.
alfons (1-5-2015 om 08:33)
Volgens mij zijn die deskundigen ontoerekeningsvatbaar zo te lezen. En nu ook nog vroegtijdig los laten. Wordt ook weer Door zogenaamde deskundige beslist.
Cookie-instellingen beheren