Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Koperdief krijgt geen gevangenisstraf

Toegevoegd: 01-05-2015, 20.21 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 35-jarige S. M. uit 's Heerenhoek is vrijdag door de rechtbank in Middelburg wel schuldig verklaard maar heeft hem geen straf opgelegd. M. werd verdacht van de diefstal van gereedschap uit een loods in eveneens 's Heerenhoek (2011), de diefstal van koper bij een bedrijf uit zijn woonplaats (2012) en het vernielen of beschadigen van een politiehond. Wel moet hij ruim 17.000 euro schadevergoeding betalen.

Er was een voorwaardelijke celstraf van vier maanden geëist en het betalen van een schadevergoeding van zo'n 54.000 euro gevorderd. Er kwam een melding van een mogelijke poging tot inbraak op het bedrijventerrein van Hoondert in 's Heerenhoek, de politie ging kijken en er werd een politiehond ingezet. Het dier rook en ontdekte M. en daar waar een ieder stokstijf zou blijven staan, ging de man zich verweren.

Resultaat zeker vijftig bijtwonden en de hond miste een stuk van zijn oor. De betreffende hondengeleider was daar kennelijk zo kwaad en gefrustreerd over, dat hij de geboeide 's M. een flinke trap in diens kruis gaf. Het OM verspeelde door die trap haar recht op vervolging van de koperdiefstallen, zo oordeelde de rechtbank destijds. In Hoger Beroep oordeelde het gerechtshof in Den Bosch echter anders, en verwees die de zaak opnieuw naar de Middelburgse rechtbank om het nog eens over te doen.


In haar vonnis stelt de rechtbank dat niet is aangetoond dat M. de hond inderdaad heeft 'beschadigd', dat het mes waarmee hij de hond zou hebben gesneden is niet op sporen onderzocht de hond en dat de schop in zijn kruis hem geen deugd moet hebben gedaan. Bovendien is het een oude zaak en is M. door het gebijt van de hond voor het leven getekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
john (6-5-2015 om 09:31)
dus als je je laat bijten doordat je verweer pleegt tegen een politiehond en een flinke schop krijgt omdat je de hond mishandeld krijg je geen straf. grappig toch de nederlandse wetgeving het blijft een bron van verbazing en vermaak
leo (5-5-2015 om 16:56)
@Erik: misschien waren die 50 hondenbeten wel nodig om het brave diefje in het gareel te krijgen. Als je al van zoveel diefstallen wordt verdacht en nu op heterdaad betrapt ben je niet zo'n brave. Als ie de hond met een mes bewerkt en dat waarschijnlijk ook bij de agent zou proberen, is een schop voor je ballen nog het minste wat je verdiend! Rechtspraak weer zo krom als wat.
Burger (2-5-2015 om 17:08)
En terecht. Had die politieagent maar professioneel zijn werk moeten doen. Die lui denken dat ze ontstaat zijn en boven de wet staan. Nou dus niet. Leer hiervan politieman!
Ronald (2-5-2015 om 16:26)
Dus nu heeft hij tijd om die 17000 euro bij elkaar te stelen en misschien nog wel een extraatje voor zichzelf er bij ? Een gevangenisstraf had hier nog bij gemoeten vind ik !
meer meer meer (2-5-2015 om 14:46)
'Voor het leven getekend.' Ik zeg: voor iedere agent zo'n politiehond! Rechtspraak in Nederland is een slappe hap.
Fabiola (2-5-2015 om 11:03)
Er zijn maar weinig honden die ondanks alles op zo'n manier hun werk blijven uitvoeren. Dit moet wel 1 van de beste politiehonden zijn van Nederland.
Cookie-instellingen beheren