Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Ontslag rechtsvervolging vrachtwagenchauffeur

Toegevoegd: 01-05-2015, 20.28 uur - Update: 02-05-2015, 09.59 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag de 56-jarige vrachtwagenchauffeur W. J. uit ontslagen van rechtsvervolging voor een verkeersongeval dat hij op 1 juni 2013 in Sas van Gent veroorzaakte.

Op de bewuste dag kwam J. met zijn vrachtwagencombinatie vanaf de Suijkerdijk en wilde rechtsaf de Westkade opdraaien. Hij stopte voor zowel het fietspad als de rijweg, keek nog eens extra in zijn spiegels en toen hij weer in zijn spiegel keek, zag hij een fietser bij het achterwiel liggen.

Het slachtoffer liep bij het ongeluk diverse botbreuken en een gescheurde urineleider op. Er was een boete van duizend euro geëist. Volgens de rechtbank was het niet uit te sluiten dat hij het slachtoffer inderdaad niet heeft kunnen zien.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emma (9-5-2015 om 13:29)
Jammer dat er gereageerd wordt zonder de fietser en de situatie van het ongeval te kennen! Deze 'persoon' werd door de manoeuvre van de vrachtwagen klem gezet terwijl hij naast zijn fiets stond. Hij kon geen kant meer op! En nee, hij is er slechter aan toe dan voor het ongeval. Zijn kwaliteit van leven is hem afgenomen. Hij kan NOOIT meer fietsen terwijl hij ooit kampioen wielrenner van Nederland was bij de professionals. Door de bekkenfracturen kan hij slechts kleine wandelingetje maken, leunend op een stok. Door de gescheurde urinelijder is normaal leven niet mogelijk. Onbegrijpelijk dat dit het vonnis is ! Voor beiden !!! Voor de een vrijuit gaan, voor de ander gevangene in zijn zwaar getroffen lijf....!!!
Ron (2-5-2015 om 15:47)
Het komt zo vaak voor dat je ergens je werk aan het doen bent en ze langs alle kanten er tussen en voorbij proberen te komen. Mensen hebben maar haast of gewoon geen inzicht. geef elkaar de ruimte en die paar tellen die je moet wachten is echt niet zo erg hoor!
Vlissinger (1-5-2015 om 22:34)
En terecht, fietsers kunnen zelf ook kijken, (echter hebben ze dit nog niet ontdekt) spijtig voor de fietsers en hopelijk is deze volledig hersteld, maar de schuld moet niet altijd maar direct bij de chauffeurs gelegd worden.
Cookie-instellingen beheren