Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie neemt 32 honden in beslag

Toegevoegd: 02-05-2015, 09.41 uur
Door: Rolf de Feijter

SLUIS - Bij een hondenfokker in de gemeente Sluis heeft de dierenpolitie donderdag 32 honden in beslag genomen. De dieren waren ondervoed een aantal van de viervoeters verbleef in een vieze ruimte vol ontlasting.

De eigenaar is al diverse malen gecontroleerd en gewaarschuwd. De dierenpolitie hield donderdag opnieuw een controle. Daarbij zijn uiteindelijk 24 volwassen honden en 8 pups in beslag genomen. De dieren waren te mager.

In februari was er ook al een controle geweest waaruit bleek dat de dieren ondervoed waren. Nu bleek dit opnieuw het geval en zijn de honden afgevoerd en elders ondergebracht. De eigenaar kreeg een proces-verbaal.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jackie (20-5-2015 om 11:02)
Zolang mensen nog dit soort pups willen kopen voor minder geld??????? Ze worden niet oud en zijn helemaal doorgefokt en/of ziek en getraumatiseerd. Een bastaardje of asielhond. Nog goedkoper ook. En die "fokker" moet maar gewoon een baan zoeken ipv geld verdienen aan beesten. Fokkerijen verbieden!!!!!!!
J (7-5-2015 om 07:22)
Zeer triest dat er in de PZC van deze week staat Die vent mag nog een pup van zes maanden houden. Onbegrijpelijk je zal die pup maar wezen! Gaat de dierenpolitie dan iedere week controleren.
Lukas (5-5-2015 om 12:30)
@Lisa Ja, inderdaad. Maar die man komt er wel weer eens af met een hele kleine boete >:( Oneerlijk hoe sommige zieke mensen zo'n dier behandelen.
Lisa (4-5-2015 om 09:48)
Hoop dat ze deze vuile vieze vent de licentie voor het fokken gaan ontzeggen, hij moet zelfs opgesloten worden ,geen eten en drinken en in zijn eigen viezigheid zitten bah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
J (3-5-2015 om 15:58)
De dierenpolitie moet deze verzamelaar iedere maand gaan controleren. Zulke idioten stoppen niet. Ik hoop dat hij flink gestraft word een hele hoge boete en dat hij zelf geen eten meer krijgt de viezerik. Je geld verdienen met weerloze dieren! ik hoop dat er in Nederland een nieuwe wet komt. Een stempel in je paspoort dat je nooit meer een dier mag aanschaffen.
Kees (3-5-2015 om 13:37)
Nu is een rechter aan de beurt. Dan word ik al een beetje nerveus. Straks krijgt de Dierenpolitie weer van de rechter een veeg uit de pan en ligt de verantwoordelijk bij het OM of de politie. Ik ben benieuwd.
Cookie-instellingen beheren