Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 31 km

Kauwen vast in schoorstenen

Toegevoegd: 02-05-2015, 20.18 uur
Beide kauwen zijn ter verzorging met de dierenambulance mee gegaan.
Beide kauwen zijn ter verzorging met de dierenambulance mee gegaan.
© Foto: Marcel Kloet
Door: Rolf de Feijter

'S-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is zaterdagmiddag ingezet bij een melding van dieren in problemen in 's-Heer Arendskerke. Ook de dierenambulance was aanwezig.

De brandweer werd rond 15.50 uur gealarmeerd omdat er twee kauwen vast zaten in in de schoorstenen van twee verschillende woningen aan de Liesbethstraat. De aanwezige brandweereenheid heeft met behulp van de ladderwagen de kauwen uit de schoorstenen gered.

Beide kauwen zijn ter verzorging met de dierenambulance mee gegaan.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dirk. (3-7-2015 om 19:25)
Ieder levend wezen, zowel mens als dier, dient geholpen te worden ten tijde van nood. Voor alle duidelijkheid de Dierenambulance draait met vrijwilligers en is afhankelijk van donatie's. Gelukkig denken de meeste mensen zoals,Rick, Monique, Renate, enz. Daar doen we het voor. Groet, Dirk.
Simon (14-5-2015 om 21:03)
Geldverspilling! Kauwen zijn landelijk vrijgesteld ivm schade en overlast. Direct afmaken en opruimen die beesten. Zonde dat er gemeenschapsgeld wordt besteed aan deze absurde werkwijze.
Lukas (9-5-2015 om 16:31)
Wat belachelijk, maar als het mijn schoorsteen was dan zou ik die kauwen er zo snel mogelijk uitwillen! Als ik mijn openhaard aanzet wil ik niet die beesten uitroken, en die kauwen geven alleen maar overlast aan de buurt!
peter (8-5-2015 om 09:18)
ik vindt het weer eens absurd dat dierenambulance en brandweer uitrukken voor kauwen die vastzitten in een schoorsteen. dat komt zo vaak voor. en wat de reactie's hier betreft mag er wel afschot gegeven worden want het zijn er echt te veel.
jan (5-5-2015 om 20:50)
@Monique; wat betreft de stront die de boeren uitrijden op het land, daar zit een maximale hoeveelheid aan wat men mag uitrijden op het land per hectare! als ze teveel uitrijden krijgen ze een boete dus ze passen daar wel mee op. zelfde geld voor de chemische stoffen, daar is ook een zeer strenge wetgeving voor. en als ze niet worden afgeschoten , zal er minder te oogsten zijn voor de boeren, die zorgen dat de BURGERS TE ETEN KRIJGEN waar ook u onder valt, neem ik aan.
Sjonge (4-5-2015 om 10:59)
@Monique: ik ben de zoon van een boer en je wilt niet weten wat voor rotzooi de duiven en hazen er van maken op het land. Als jij de dochter van een boer/landbouwer was zou je vast wel anders praten!!!!!! En zeker, dieren in nood moet je helpen, dieren hebben ook gevoel, maar als dieren je planten opeten en je land verwoesten, dan mag je die best afschieten, er zijn duiven en hazen in overvloed. De landbouwers en boeren leven van de opbrengsten van de akkers, onthoud dat wel!
Cookie-instellingen beheren