Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 73 km

Brandweer onderzoekt stank in Gapinge

Toegevoegd: 07-05-2015, 02.00 uur - Update: 07-05-2015, 02.16 uur
Door: Manfred Berrevoets

GAPINGE - De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag een onderzoek gestart na een sterke vreemde lucht in Gapinge.

Rond 00.40 uur werd het voorval gemeld. Er was bij een rioolgemaal aan de Maria van Reigersbergstraat een sterke lucht te ruiken dat te vergelijken is met rotte eieren. De brandweer heeft een onderzoek ingesteld en daarbij contact gehad met het Waterschap dat eigenaar is van het rioolgemaal.

Wat blijkt is dat bij het zuiveren van water, wat in dit gebouw gebeurt, er altijd geur vrij komt. In dit geval de rotte eierenlucht. Boven de 'bak' waar dit gebeurt hangt een vernevelaar. De nevel (water) van deze vernevelaar is aangezien voor een rookwolk. In combinatie met de sterke geur is op basis hiervan een melding gemaakt bij de meldkamer.

Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake was gevaar. De omgeving was korte tijd afgesloten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem77 (7-5-2015 om 12:46)
zwavelwaterstof ook wel H2S genoemd. ongevaarlijk zolang je het kunt ruiken. maar als door hogere concentratie de reukzenuwen verlamd raken kan het dodelijk zijn. bij hoechst hadden we oranje zwaailampen--als die gingen branden moest je die ruimte niet binnen gaan.
loes (7-5-2015 om 07:52)
toch is die stank ongezond en als het naar rotte eieren ruikt of rioollucht is het te laat,sommige steden, doen slecht onderhoud
Cookie-instellingen beheren