Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 28 km

Ruiming explosieven Cadzand op komst

Toegevoegd: 07-05-2015, 12.40 uur
Door: Roland de Jong

CADZAND - Over twee weken worden de explosieven geruimd die in maart zijn gevonden tijdens het niet-gesprongen explosievenonderzoek voor de uitvoering van het project Cadzand-Maritiem in Cadzand-Bad. Dat meldt de gemeente Sluis.

Binnen het project Cadzand-Maritiem werken meerdere partijen samen aan de kustversterking, de aanleg van een nieuwe jachthaven en de ontwikkeling van de openbare ruimte. Omdat uit historisch onderzoek bleek dat er in dit gebied mogelijk niet-gesprongen explosieven aanwezig waren, diende voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe jachthaven een niet-gesprongen explosievenonderzoek uitgevoerd te worden. Tijdens het onderzoek werden een 250 lbs MC bom, een zogeheten contactmijn en een 500 lbs MC bom gevonden. Het onderzoek is inmiddels bijna afgerond. 

Na de gedane vondsten zijn veiligheidsmaatregelen getroffen zodat er geen gevaar was voor de omgeving. De explosieven moeten echter nog wel worden geruimd. De afgelopen tijd heeft de gemeente Sluis samen met onder meer de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) overleg gevoerd over hoe en wanneer de ruiming precies moest worden uitgevoerd.

Over de plannen is gisteren meer duidelijk geworden. De ruiming neemt volgens de gemeente meerdere dagen/dagdelen in beslag. "Er hoeven naar verwachting geen (vakantie)woningen of hotels ontruimd te worden", zo laat de gemeente weten. De exacte planning en veiligheidsmaatregelen worden volgens de gemeente echter momenteel nog uitgewerkt. De verwachting is dat deze volgende week bekend zullen worden gemaakt.

Zie ook:
- Derde explosief gevonden bij Cadzand (17-03-2015)
Twee explosieven gevonden in Cadzand (16-03-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren