Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Whatsappende trucker veroordeeld

Toegevoegd: 07-05-2015, 14.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag de 27-jarige vrachtwagenchauffeur S. D. uit het Gelderse Huissen veroordeeld die begin oktober 2013 op de A58 bij Heinkenszand een wegwerker doodreed. De trucker was aan het whatsappen toen het ongeluk gebeurde.

De vrachtwagenchauffeur kreeg een werkstraf van 240 uur en een rij-ontzegging van drie jaar. Daarvan is één jaar voorwaardelijk. Verder krijgt de man een proeftijd van vijf jaar. Tegen de twintiger werd twee weken geleden door het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf van vier maanden en een rijontzegging van twee jaar geëist. D. is door de uitspraak zijn baan kwijt. Hij mag immers niet meer achter het stuur kruipen en kan zijn baan als vrachtwagenchauffeur dus niet meer uitvoeren. 
 
Toen het ongeluk gebeurde was wegwerker A. Timmermans bezig met het testen van de waterdoorlaatbaarheid van het ZOAB. Zijn werkbus stond op de vluchtstrook en had de alarmlichten en het zwaailicht aan. De vrachtwagenchauffeur had Timmermans en zijn bus niet zien staan. Hij was ten tijde van het ongeluk met andere zaken bezig. Onderzoek wees uit dat D. vanaf het moment dat hij in zijn vrachtwagen was gestapt hij 94 whatsappjes naar zijn vriendin had verstuurd, al rijdend foto’s met zijn mobieltje had gemaakt, gesurft en daar druk mee bezig was geweest.
 
Op de zitting zei D. dat hij pas was gaan remmen toen de aanrijding al had plaatsgevonden. Na het ongeval had hij alles op zijn GSM gewist en ontkende hij met zijn mobieltje in de weer te zijn geweest. Door ook de GSM van zijn vriendin uit te lezen ontdekte de politie de (illegale) activiteiten van D. Vier maanden later erkende hij pas met zijn GSM bezig te zijn geweest in plaats van op de weg te letten. Bij zijn vorige werkgever hoorde D. tot de top vijf van de 28 werknemers met verkeersovertredingen.
 
Zie ook:
- OM: Dodelijk ongeluk door whatsappen
A58 dicht vanwege dodelijk ongeluk  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
emmie (9-5-2015 om 17:52)
Ik ben het eens met datdanweerwel. Wie van ons gaat nooit de fout in? Het loopt alleen meestal goed af.(gelukkig voor ons....) Voor ieder een les? Degene die het veroorzaakt heeft zal het wel heel moeilijk hebben met de keuzes toen gemaakt... Nooit meer terug te draaien. Sterkte aan allen die erbij betrokken zijn.
datdanweerwel (8-5-2015 om 20:04)
Vreselijk wat er gebeurt is en is ook niet meer terug te draaien. Wat me wel stoort is dat alle mensen die nu resgeren hun mening klaar hebben maar even een vraagje aan allen, zijn jullie alkemaal fatsoensrakkers die keurig alleen met auto rijden bezig zijn? Niet even de tomtom bekijken al rijdend, telefoneren of ja dat appje of smsje?? Nee toch? Dus wijze les, dames en heren wees eerlijk en bezig houden met auto rijden.
Robin (8-5-2015 om 10:55)
Van mij hadden ze deze man gerust een paar jaar achter de tralies mogen zetten. Het komt maar al te vaak voor dat je auto's en vrachtauto's al slingerend over de weg ziet gaan omdat men met het mobieltje aan het spelen is. Kei en keihard aanpakken en niet af doen met een boete en een paar weken voor de staat werken. Het leven van deze wegwerker is gewoon letterlijk in een klap weggevaagd van wege een whatsappje....
TSS (8-5-2015 om 09:27)
Zoveel is een mensenleven dus waard. Belachelijk lage straf...
f (7-5-2015 om 21:07)
Dat is dus de prijs van een mensenleven, 240 uur dienstverlening... Walgelijk. mvg,f
Goesenaar (7-5-2015 om 20:34)
Wat een onbeduidende straf in relatie tot het grote leed van de nabestaanden.
Cookie-instellingen beheren