Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 36 km

Beslag op 15 voertuigen tijdens controle

Toegevoegd: 08-05-2015, 15.59 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Tijdens een grote controle op de Duitslandweg in Ritthem is gisteren beslag gelegd op 15 voertuigen. De Belastingdienst inde een bedrag van in totaal 9.000 euro.

Tijdens de controle werkten de politie, de douane, de RDW en de Belastingdienst samen. Tussen 8.00 uur en 15.00 uur werd onder andere gecontroleerd op overbelading en technische staat van voertuigen, afmetingen lading en voertuig, milieu en afval, brandstof en overige accijns, arbeidstijdenwet, vervoersvergunningen, legaliteit lading, uitrusting en personeel.

Bij drie vrachtwagens werd een forse overbelading vastgesteld. De chauffeurs kregen hiervoor een proces-verbaal. En moesten hun lading afladen of anders beladen. Medewerkers van de RDW stelden tientallen gebreken vast bij verschillende voertuigen.

Opvallend daarbij was dat bij drie vrachtauto's een zogenaamde brulpijp werd aangetroffen. Door het bewust plaatsen van een bedienbare klep in het uitlaatsysteem wordt dan de demping van de uitlaat gemanipuleerd. Verder werd bij twee voertuigen vastgesteld dat de lengte werd overschreden en een voertuig was te hoog. Tegen twee chauffeurs kregen een bekeuring voor het niet op orde hebben van hun tachograaf.

De Belastingdienst inde een bedrag van in totaal 9000 euro. Tenslotte zijn er door de Douane nog 22 monsters genomen om in het lab te laten controleren op rode gasolie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (11-5-2015 om 11:13)
Hulde voor dergelijke acties. Mogen ze wat mij betreft veel vaker doen. Direct of indirect benadelen sommigen andere burgers die zich wel aan de wetten en regels houden. Chapeau!
keesg (10-5-2015 om 09:49)
Prima actie. Echt pas wel op met doorslaan met bv het aanpakken met mensen met een brulpijp (met klep!). Dat neigt naar flauw en pesten. Totaal niets met veiligheid of fraude te maken, en ook al mag het bij wet niet, moet je zulke dingen niet beboeten om draagvlak te houden bij controle op serieuze zaken als overbelading.
Lukas (9-5-2015 om 16:20)
Dat is belachelijk!
tucker (9-5-2015 om 11:44)
Mooi van de belasting! het zijn onze centen toch? maar "Opvallend daarbij was dat bij drie vrachtauto's een zogenaamde brulpijp werd aangetroffen" ik vind dat niet zo opvallend hoor er rijden er zat rond! mooi toch met een klep? De 8ste symfonie van Scania!!
mozes (9-5-2015 om 09:55)
ach ZEEUW, je zult wel wat te verbergen hebben. er moesten meer van dit soort acties komen, als je niets te verbergen hebt, hoef je ook niet bang te zijn.
R (9-5-2015 om 08:43)
@zeeuw wat is je punt nu eigenlijk ? Als je niets verkeerd doet heb je ook niets te vrezen...
Cookie-instellingen beheren