Weerbericht:
Perioden met zon, geringe kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand in loods Bruinisse

Toegevoegd: 10-05-2015, 00.17 uur - Update: 10-05-2015, 02.34 uur
Door: Manfred Berrevoets

BRUINISSE - Op dit moment woedt er een zeer grote brand in een loods aan de Industrieweg in Bruinisse. Bij de brand komt veel rook vrij.

De brand ontstond rond 23.00 uur. Nog geen tien minuten na de eerste melding werd er opgeschaald naar middelbrand. Om 23.40 uur werd het sein grote brand gegeven en iets na middernacht schaalde de brandweer op naar een zeer grote brand. In de loods staat horecamateriaal. 

De brand was lange tijd uitslaand aan de achterzijde van het pand. De opschaling was volgens de brandweer nodig vanwege de waterwinning. "Het lukt tot nu toe nog te voorkomen dat de brand overslaat naar omliggende panden", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland. De brandweer is bezig om gasflessen die er aanwezig zijn uit voorzorg te koelen. Omstanders hebben een harde explosie gehoord. 

Brandweerploegen uit de omgeving bestrijden de brand. Onder meer vier tankautospuiten, een ladderwagen, een hulpverleningsvoertuig en twee waterwagens zijn ingezet. Voor de zekerheid staat een ambulance stand-by. De omgeving is afgezet.

Rond 02.15 uur was de brandweer het vuur nog steeds niet meester.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Blussen Bruinisse nog volop bezig (10-05-2015)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren