Weerbericht:
Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Sloot in Oost-Souburg vervuild met olieachtige substantie

Toegevoegd: 24-04-2006, 18.47 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
OOST-SOUBURG – Bij de flatgebouwen aan de Beukenstraat in Oost-Souburg ligt een olieachtige substantie in een sloot. Omwonenden roken bij de sloot een olieachtige geur. Vervolgens het een buitengewoon opsporingsambtenaar van het Waterschap Zeeuwse Eilanden ingezet om te kijken wat er aan de hand was.


Hij trof een vervuiling aan over een afstand van circa 600 meter. De vervuiling loopt vanaf het stuwtje tot aan de andere zijde van de A58. De oorzaak van de vervuiling is nog niet bekend en medewerkers van het waterschap houden de sloot daarom nauwlettend in de gaten. Men let vooral op eventuele toenames. De sloot is inmiddels afgezet met zogeheten oliebooms.

Mocht er extra vervuiling worden geconstateerd, dan zou dat volgens het waterschap kunnen duiden op een lozingspunt onder het wateroppervlak. Wanneer er geen extra vervuiling wordt geconstateerd gaat men uit van een éénmalige lozing. Tips over de lozing zijn bij het waterschap welkom via het telefoonnummer 0118-621000. U wordt verzocht te vragen naar Luc Stokkerman.

Mocht er geen toename worden geconstateerd, dan zal de sloot morgen gereinigd worden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren