Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verkrachting door pedofiel niet bewezen

Toegevoegd: 13-05-2015, 16.18 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Ouders van drie jonge meisjes (3, 5 en 7) hebben woensdag verbijsterd, ontsteld en vol ongeloof moeten aanhoren dat de man die hun kinderen seksueel zou hebben misbruikt door onvoldoende bewijs en geblunder van het Openbaar Ministerie(OM) grotendeels werd vrijgesproken.

Voor het ene bewezen feit, ontucht kreeg de 28-jarige P. G. uit Emmeloord dertien dagen cel (gelijk aan het voorarrest), een taakstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Tegen G. was voor verkrachting, ontucht en mishandeling een celstraf van veertien maanden plus tien maanden voorwaardelijk geëist. Tussen november 2006 en november 2010 zou G. in Middelburg het dochtertje van zijn vriendin hebben verkracht en zou hij ontucht met haar hebben gepleegd. Daarvan vond de rechtbank alleen de ontucht bewezen. Bij de beoordeling van het seksueel misbruik van een ander meisje (7) vond de rechtbank dat er niet voldoende bewijs was.

In de zaak van een vijfjarig meisje, dat hij misbruikt zou hebben en waarbij hij haar moeder zou hebben mishandeld was het OM in de fout gegaan. In 2010 hadden zowel de politie als het OM aan alle belanghebbenden duidelijk gemaakt dat G. voor de mishandeling en het misbruik niet door justitie zou worden vervolgd. Dat het nu toch was gebeurd had niet mogen gebeuren en dus kwam de rechtbank niet eens aan een beoordeling van de feiten toe.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
busters (16-5-2015 om 13:38)
Sterkte gewenst aan de slachtoffers en familie, je zou haast het heft in eigen handen nemen. Lang leve de rechtstaat Nederland. TE TRIEST VOOR WOORDEN.
margo (15-5-2015 om 08:13)
De rechters van de wereld spreken krom
bescherming voor wie ? (14-5-2015 om 19:36)
het zal weer niet .... crimineel komt er weer mee weg, als anders pedo's verkrachters inbrekers oplichters .. alle andere wat door over arrogantie overheden weg bluft en niet te vergeten wat door overheden onpakbaar is door wat iets mis mee is. noem het rijtje maar op uit eigenomgeving helaas teveel ervaring
Marcel (14-5-2015 om 19:27)
Met zulke blunders... vraag je er gewoon om dat er voor eigen rechter word gespeeld. En dan reageert het hof geschokt? Het is maar goed dat de behandelende OM medewerkers nooit bij de Explosieven Opruimings Dienst zijn gaan werken want daar blunder je maar 1x.
Giant (14-5-2015 om 16:14)
Onbegrijpelijk, wat een verdriet voor de ouders. Geen wonder dat mensen het recht in eigen handen nemen. Pedofielen......opruimen.
T is vreselijk (14-5-2015 om 14:32)
Niet te geloven, dit... Ik snap het gewoon niet... Ik ben het met velen hier eens, maar ik denk wel dat, met hele goede, deskundige begeleiding, deze kinderen zeker gelukkige volwassenen kunnen worden. Met goede begeleiding kunnen ze dit verwerken. Neemt absoluut niet weg dat de dader zijn straf. Niet mag ontlopen, zoals nu gebeurd... Kunnen de ouders nog in hoger beroep? Heel veel sterkte voor de betrokkenen. Heel veel liefde voor de kids, van de ouders/grootouders, kan de psychische wonden genezen!
Cookie-instellingen beheren