Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 246 km

Getuige gevaarlijke inhaalmanoeuvre gezocht

Toegevoegd: 14-05-2015, 11.41 uur
Door: Rolf de Feijter

BURGH-HAAMSTEDE - De politie is op zoek naar de bestuurder van een Volvo V70 die woensdagavond omstreeks 20.10 uur op de N57 richting Haamstede reed. Deze was getuige van een zeer gevaarlijke inhaalmanoeuvre. Door alert te reageren is een aanrijding voorkomen.

Die avond hield een motoragent toezicht op het verkeer op de Stormvloedkering (N57). Hij reed omstreeks 20.10 uur richting Burgh-Haamstede toen de bestuurder van de Volvo V70 die voor hem reed luid claxonneerde en vervolgens hard afremde voor een tegemoetkomende auto die aan het inhalen was. Door snel naar rechts te rijden wist deze een aanrijding te voorkomen. Deze tegenligger heeft zijn inhaalmanoeuvre kennelijk volledig verkeerd ingeschat. Het scheelde maar een haar of er was een frontale aanrijding gebeurd. Op deze autoweg mag 100 km/u gereden worden en ter plaatse geldt een inhaalverbod.

Nadat de motoragent de roekeloze rijder aan de kant had gezet werd al snel duidelijk dat deze alcohol had gedronken. Op het bureau is bij de 44-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland een ademanalyse afgenomen. Daaruit kwam naar voren dat de verdachte bijna drie maal de toegestane limiet alcohol had overschreden (= 640 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is een proces-verbaal opgemaakt. De man zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de Volvo V70 (met achterop een fietsenrek met één of meerdere fietsen) die moest uitwijken voor de roekeloze inhaler. De bestuurder kan zich melden via 0900-8844. De politie wil graag een getuigeverklaring opnemen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (15-5-2015 om 07:19)
Wat roekeloos rijden toch zeer gevaarlijk is en het gevolg van het alcohol gebruik heeft de man dat er geen ongeluk is gebeurt veel geluk gekregen gelukkig is hij voorlopig van de weg af door her rijbewijs is ingenomen
Tom (14-5-2015 om 21:07)
Goed werk van deze motoragent! Weer een gevaar minder op de weg!
Hans (14-5-2015 om 20:44)
Bas niet zeuren. Dat heeft GEEN prioriteit bij de politie. Net zoals dronken rijden, achteruitrijden op de invoerstrook 30km/h rijden waar je 100 of 80 mag en rijden zonder verplichting als het al schemerachtig etc. En nu heeft er toevallig een motoragent dit waargenomen. Als deze agent zich even bij mij wil melden kan hij even dagelijks een ritje N57 en N59 mee rijden. Daarna doen we een weekje Zeeuws Vlaanderen, een speciale Zuiderbuur editie. Ook leuk. Dan komt hoop ik het inzicht krijgt dat snelheidscontroles minder belangrijk zijn dan dronken mensen, kerende automobilisten en de hele riedel die ik had opgenoemd. Wat zeg ik, die agent krijgt stress of burn out als hij een weekje met me mee rijdt. En niet vanwege mijn rijstijl.
Bas (14-5-2015 om 16:05)
Ik rijd er dagelijks, blijft super gevaarlijk. Laatst was er een Duitser voor me aan het keren!!!! Ook de mensen die er 70 of 80 gaan rijden zijn een gevaar op de weg. Men mag 100, Als je er dagelijks overheen rijdt is het erg frustrerend als iemand zo langzaam rijdt.
E Muller (14-5-2015 om 13:15)
Schitterend werk van de politie! Wat triest als je zoveel zuipt en dan nog achter het stuur kruipt en, de getuige pluim, juridisch is er al een getuige. Jammer dat de auto niet gewoon in beslag genomen is . Zo'n bericht maakt mijn dag weer goed zullen we maar typen. Over tot de orde van de dag .
Cookie-instellingen beheren