Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
98 files van totaal 367 km

Belgische duikers onwel bij Kattendijke

Toegevoegd: 14-05-2015, 15.37 uur - Update: 14-05-2015, 16.36 uur
Foto 15 van 15

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yves De Vogelaere (18-5-2015 om 19:25)
Spijtig om sommige reakties te lezen, als collega van één van se twee betrokken duikers kan ik u meedelen dat zeker wat mijn collega betreft een meer dan ervaren duiker is met meerdere jaren en spreek over meer dan 10 jaar ervaring heeft als duiker. Hij kent als brandweerofficier maar al te goed wat de gevaren zijn en heeft meerdere tientallen duiken uitgevoerd op de Oosterschelde . Ongevallen gebeuren, helaas gebeuren duikongfvallen onder water en zijn de gevolgen vaak ernstig. De betrokken duiker is kritiek dus een beetje respect zou best mogen... Dit is iemand die zijn hobby graag deed... En spijtig genoeg aan de schandpaal genageld door enkele mensen met bedenkelijk weinig respect !!!
Patje (18-5-2015 om 09:42)
Er zitten hier blijkbaar veel experten tussen, en in èèn moeite beginnen sommigen er weer een PADI, NOB, NELOS survival of the best van te maken. We zijn allemaal duikers en beoefenen allemaal ons hobby en we weten dat daar risico`s aan verbonden zijn. Iedere duiker moet voor zich uitmaken of hij zo diep wil gaan in de Oosterschelde en wees gerust een paar cowboys niet te na gesproken weten die mensen wel wat ze doen. de meeste duikers hebben ook een verzekering dus maak u geen zorgen over kosten voor de NL burger. @Richard Karels PADI heeft ook opleidingen stromingsduiken en getijden (en nee niet afgekeken) in ieder geval veel beterschap aan de slachtoffers, gelijk welke nationaliteit en/of federatie ze zijn.
Richard Karels (17-5-2015 om 13:56)
-4- Ik ben een voorstander van invoering van duikvergunning op basis van (aantoonbare) bekwaamheid. Niet duiken op locaties waarvoor je niet bent opgeleid. En uitgebreide controle daarop. En als alle duikers langs de duiken en bij duikstekken eens sociaal zouden parkeren, is er plek voor iedereen, maar helaas dat doet niet iedereen. NOB duikers hebben danuit de NOB al een verzekering, PADI, SSI, IDD, NAUI duikers moeten dit zelf regelen. Maar vooral een gebruik van gezond verstand voor, tijdens en na het duiken is belangrijk.
Richard Karels (17-5-2015 om 13:56)
-3- Wat ons/mij ook opvalt hoe weinig duikers de moeite en tijd nemen voor een goede buddycheck. Je bent als duiker(s0 van zover factoren afhankelijk: Zorg er dan voor dat je zeker weet dat je goed voorbereid te water gaat. Check de stek, je materiaal en je buddy. Gebruik je verstand voor, tijdens en na de duik. Verder: De opleidingen van PADI zijn niet beter dan van organisaties als NOB, NELOS, BSAC of welke andere dan ook. Ze zijn alleen de grootste (en duurste). Sterker nog, PADI heeft zelf geen opleigingen/specialisaties m.b.t. tot duiken in getijdenwater. Als een PADI-school dit geeft, heeft de betreffende instructeur (in Nederland) deze afgekeken van de NOB. Geeft niet, prima. iedere duiker moet het leren. NOB kennis, geen PADI.
Richard Karels (17-5-2015 om 13:51)
-2- Ook hier is mijn eerste indruk dat men buiten het tij gedoken heeft; Volgens de krant vond het incident plaats rond 14:00 uur en het HW tij was om 13:06. Plus dan ook nog naar 40m... Mijns inziens vraag je dan om problemen. Doel van de duik? Wat zie je op 40 meter diepte? Wij genieten 60-90 minuten enorm van wat de Oosterschelde ons biedt tussen de 3 & 20 meter. Als je naar 40 meter gaat moet je er na 45 minuten al weer uit zijn en ben je meer met je decompressiestops bezig dan van je omgeving te genieten. Duur v.d. duik zijn zeer afhangelijk van duikstek, tij en maanstand. Tijdens doodtij kun je op een stek soms bijna 2 uur onder water zijn terwijl je er tijdens springvloed een duikinterval van misschien maar 50 minuten hebt.
Richard Karels (17-5-2015 om 13:47)
-1- Jammer van al die harde reacties. Duiken is een hele mooie sport, mits je het verantwoord doet. Maar zoals bij elke sport zijn er altijd bij die het voor anderen vergallen en een negatieve gevoel over de sport verspreiden. Ik wil hiermee niet zeggen dat deze 2 Belgische duikers dergelijke beoeffenaars zijn en ik hoop van harte dat ze goed herstellen. Het mag zo zijn dat aan de zuidkant van de Oosterschelde naar verhouding meer Belgen duiken dan Nederlanders, maar ik heb heb het ook al vaak genoeg meegemaakt dat de Belgische duikers daar duiken op momenten dat het eigenlijk niet kan: (ver) buiten tij. Meestal zijn het dan Walen. Zij kunnen heel goed in de putten in de Ardennen duiken, maar Oosterschelde is een heel ander verhaal.
Cookie-instellingen beheren