Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 17 km

Noodlanding zweefvliegtuigje bij Kloetinge

Toegevoegd: 16-05-2015, 11.44 uur
Door: Rolf de Feijter

KLOETINGE - Op een weiland in de buurt van Kloetinge heeft een zweefvliegtuigje vrijdagmiddag een noodlanding moeten maken.

De piloot wilde volgens een ooggetuige een rondje Zeeland vliegen maar vanwege een gebrek aan thermiek lukte het niet de oversteek te maken over de Oosterschelde. Terugvliegen naar vliegveld Midden-Zeeland was ook geen optie.

De piloot zette het vliegtuigje rond 14.00 uur aan de grond in een weiland net buiten Kloetinge. Bij het incident raakte niemand gewond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wouter (17-5-2015 om 20:17)
In de wereld van het zweefvliegen heet dit een buitenlanding, er zijn maar weinig ervaren zweefvliegers die nog nooit een buitenlanding hebben gemaakt. Het is vreemd om in deze context over noodlandingen te spreken, neem bijvoorbeeld een luchtballon, ook daar wordt niet elke landing een noodlanding genoemd.
Cookie-instellingen beheren