Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grensoverschrijdende oefening Zelzate

Toegevoegd: 20-05-2015, 10.31 uur
Door: Roland de Jong

ZELZATE - Zeeuwse en Vlaamse hulpdiensten werken deze week samen tijdens een grensoverschrijdende rampenoefening bij een bedrijf in Zelzate.

De oefening vind plaats bij Rütgers Belgium aan de Vredekaai, net over de grens bij Sas van Gent. Het gaat om een zogeheten Sevesobedrijf: een bedrijf dat activiteiten ontplooit op het vlak van de behandeling, de productie, het gebruik of de opslag van gevaarlijke stoffen. Rütgers Belgium is een teerverwerkend bedrijf voor de aluminium- en staalindustrie. Het bedrijf is een van de 47 Seveso-bedrijven hoge drempel in Oost-Vlaanderen.

Tijdens de oefening zal onder meer het interne noodplan van het bedrijf worden getest. Het is mogelijk dat tijdens de oefening sirenes te horen zijn en ook zijn bewegingen van de hulpdiensten waarneembaar.

De oefening wordt georganiseerd door de federale dienst noodplanning van provinciegouverneur Jan Briers, de gemeente Zelzate, de hulpverleningszone Centrum, de lokale politie Regio Puyenbroeck en de federale politie, het hulpcentrum 100/112, de medische diensten en de civiele bescherming. Daarnaast wordt de oefening ondersteund door het Havenbedrijf Gent en de Veiligheidsregio Zeeland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren