Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Dronken man ramt politieauto Terneuzen

Toegevoegd: 21-05-2015, 10.57 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Op de Alvarezlaan in Terneuzen heeft een 18-jarige man uit die plaats vannacht een politieauto geramd. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Agenten kwamen het voertuig vannacht in eerste instantie rond 2.20 uur op de Notenweg tegen. Bij het zien van de dienders ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten de achtervolging in maar verloren de auto uit het oog.

Een uur later kwam een andere politie-eenheid de wagen tegen op de Alvarezlaan. Hierop gaven de agenten de bestuurder een stopteken. De verdachte stopte zijn auto, maar toen één van de agenten uitstapte reed de man achteruit en vervolgens vooruit. Daarbij ramde hij het dienstvoertuig. Hij ging er vervolgens vandoor.


Uiteindelijk kon de man worden ingerekend in de Van Speykstraat. Omdat hij sterk naar alcohol rook moest hij een blaastest afleggen. De man blies 455 Ug/l: twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De twee agenten die in de auto zaten die geramd is deden aangifte van poging tot zware mishandeling. De verdachte is ingesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (23-5-2015 om 08:26)
Rijbewijs afpakken en nooit meer teruggeven nooit geen motorvoertuig meer besturen lijkt me het beste gewoon nooit meer dan bedenkt men zich wel voor men gaat rijden even tijdelijk het rijbewijs intrekken is schijnbaar niet meer genoeg tegenwoordig gekken op de weg hebben we niet nodig.
fietser (22-5-2015 om 09:10)
wat een lulkoek, mishandeling of doodrijden van één of meerdere personen komt men er af met werkstraf en onder invloed van alcohol een persoon die niet meer juist kan beslissen wat ie doet en het leuk vind om een politieauto te rammen, krijgt de poging tot mishandeling of doodslag op zich wat een belachelijke regels in ons landje!!! Kijk eens naar de veroordelingen in andere landen. Dit moet bij een beginnend bestuurder minimaal rijbewijs kwijt, stevige bekeuring en opnieuw examen doen maar dan pas na zijn 25e!!!!
mozes (21-5-2015 om 22:58)
nou @ikke@, dat kan jij als burger ook doen. en ja ik vind het terecht, dat als je opzettelijk wordt geramd, ze een aanklacht in dienen. en 5 jaar een rij verbod
Automobilist (21-5-2015 om 18:44)
Wat zeg je als je iemand aanrijd met zeer ernstig letsel? Sorry, ik had maar 3 biertjes op. Of een lul verhaal ophoud over UGL en promillages. Kan wel, maar je bent een rijbewijs niet waard, afpakken dus. Hier is geen sorry voor.
G (21-5-2015 om 17:54)
Totaal verbieden alcohol achter het stuur. Want laten we eerlijk zijn. De meeste drinkers, drinken er 9 v/d 10 keer nog een tweede biertje bij waar na vaak nog een 3e komt. Ongeacht de leeftijd. Lekker bieren met gezelschap, super gezellig. Maar autorijden is een serieuze zaak en bier drinken niet.
TomTom (21-5-2015 om 14:09)
Omgerekend os 455 UGL, 1,03 promile voor een gezonde jongeman betekend dit 10 glazen bier. Dus @R, niks twee a drie, dat schat u dus verkeerd. Het Trimbosinstituut hanteert dezelfde waardes, beginnend bestuurder, Santie:450 euro boete en 6 maanden voorwaardelijke ontzegging. Als zo iemand 1 van je naasten doodrijd of gehandicpt rijd zou je willen dat de straffen 10 keer hoger waren. En dan op een politieauto inrijden, ach zijn maar agenten, die toeteracties houden, toch ? Mijn mening: Als je zulke beslissingen neemt en gaat (in)rijden op anderen dan net als in Engeland beginnen met een ontzegging van minimaal 1 jaar en opnieuw examen doen.
Cookie-instellingen beheren