Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 30 km

Tunnel na urenlange stremming weer open

Toegevoegd: 04-06-2015, 21.08 uur
Door: Manfred Berrevoets

ELLEWOUTSDIJK - Het verkeer kon vanavond vanaf 20.00 uur weer in beide richtingen door de Westerscheldetunnel rijden. De Oostbuis was urenlange afgesloten na een ongeval.

Het ongeval vond rond half drie plaats tussen de tunnelbuis en het Tolplein. Een vrachtwagen botste tegen een pijlwagen. De aanrijding veroorzaakte een ravage en het duurde uren voordat die was opgeruimd. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.

Het verkeer werd geadviseerd om te rijden via Antwerpen. Maar omdat de Liefkenshoektunnel ook was afgesloten door een ongeval, werd het verkeer omgeleid via de stad Antwerpen. Op veel plaatsen rond de Westerscheldetunnel ontstonden files. Bij de Sluiskiltunnel stond een file door een pechgeval.

Zie ook:
Ravage bij botsing met vrachtwagen N62


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
w (5-6-2015 om 22:29)
Hoe een groot land klein kan zijn..... te gek voor woorden!!
Dirk Timmers (5-6-2015 om 21:34)
Helemaal met dhr.Henk Lutijn eens, geen persoonlijk letsel dan een shovel er bij en aan de kant schuiven die zooi. Maar dan moet er wel een ambtenaar zijn die de verantwoording daar voor durft te nemen om zo`n maatregel te treffen.
kees (5-6-2015 om 18:07)
Had helemaal niet moeten gebeuren dat ongeluk ze kunnen de weg toch ook inspecteren een paar dagen geleden, toen was ivm onderhoud de tunnel afgesloten
Dennis (5-6-2015 om 14:39)
Het is wettelijk verboden om met beide richting door 1 tunnel buis te gaan!
B. Dentz (5-6-2015 om 12:51)
Een oplossing: rijden in konvooien zoals bij de 10 km lange Gotthard tunnel. Bijv. 25 min van noord naar zuid. 5 min dicht zodat alles eruit is en DN 25 min van zuid naar noord enz. Er is wel een aanpassing nodig met verkeerslichten cq slagbomen om het verkeer snel te sturen. Laten we hopen dat de tunnelbeheerder het niet afdoet onder de noemer " een incidentje." De veroorzaker van het ongeval heeft ook wel wat uit te leggen, een peilwagen zie je echt wel staan. Zat deze bestuurder ook iets anders te doen of werd weer gestoord door telefoon o.i.d.
zo moei van........ (5-6-2015 om 08:05)
hoe moeilijk kan het zijn om 1 tunnelbuis met 2 banen te creeren na een ongeluk........
Cookie-instellingen beheren