Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man krijgt boete voor snijden zeekraal

Toegevoegd: 04-06-2015, 21.20 uur
Door: Manfred Berrevoets

BIERVLIET - De politie heeft in Biervliet een 66-jarige man uit Terneuzen bekeurd. De man had op de Scheldedijk in een beschermd natuurgebied zeekraal staan snijden.

Hij werd woensdag rond 19.50 uur staande gehouden. De man had bijna een halve kilo zeekraal op zak. Die werd bij hem in beslag genomen.

Vervolgens kreeg hij een bekeuring waarna hij zijn weg mocht vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerard (5-6-2015 om 13:06)
Waar ik benieuwd naar ben is wie de zeekraal uiteindelijk heeft opgegeten. Dat zal toch hoop ik die ambtenaar niet zijn?
Mario (5-6-2015 om 12:07)
Gut gut gut, daar gaan we weer. De ene keer is de overheid te soft, met al dat gedoogbeleid en als het verboden is, moeten ze er gewoon tegen optreden, punt. En de andere keer zijn het een stel pietlutten als ze optreden tegen iets dat niet mag. Ze moeten van alles door de vingers zien en achter 'echte' misdaad aangaan. Helemaal fascinerend is overigens de reactie die stelt dat als hij het niet afgesneden had het toch maar door een dier opgegeten zou zijn. En wat moet dat dier nu dan? Verhongeren? Hoe is dat ok? En waarom zou een ambtenaar zich belachelijk moeten voelen omdat hij zijn werk doet? Wat dacht je er van je er gewoon niet mee te bemoeien, behalve via verkiezingen?
opa (5-6-2015 om 12:06)
Ik zou het tot aan het hoger gerechtshof spelen voor wat betreft de in beslag genomen zeekraal, laat die ijverige ambtenaar daar de zeekraal maar laten zien hoe hij die zo lang goed kan houden. Het is in Nederland toch zo dat er bewijslast moet wezen voor een misdrijf??
Ik (5-6-2015 om 11:52)
Zeekraal snijden is zonder vergunning strafbaar, dus ze zijn actief er bij de controleurs, maar andere zaken dan komen ze niet. Een voorbeeld is een vergiftigde Buizerd in een natuurperceel ( Natura 2000 ), bij deze melding is geen controleur gekomen !. Wat is er nu belangrijker, u kiest zelf maar.
Han Willeboordse (5-6-2015 om 11:28)
Ik ga vanavond ook zeekraal snijden. Heerlijk. Kan ik gelijk aan die agenten vragen of ze de dief van mijn fiets al opgepakt hebben.!!!!!!!!!!!!!!!
jos (5-6-2015 om 10:25)
Meestal zijn die percelen al door middel van een duur betaalde vergunning vergeven aan mensen die als iedereen maar wat zeekraal en andere zee groente gaan snijden dus zelf niks meer hebben! Is het zelfde als het spitten naar zagers en leeglopers en andere wormen voor het vissen !
Cookie-instellingen beheren