Weerbericht:
Enkele onweersbuien, vooral morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 40 km

Gezamenlijke brandweeroefening in Middelburg

Toegevoegd: 25-04-2006, 20.53 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De vrijwillige brandweerposten van Arnemuiden en Middelburg-Zuid hebben vanavond gezamenlijk een grote oefening gehouden in Middelburg.

Volgens het scnénario was op het terrein van Troost SKS aan de Kleverskerkseweg in Middelburg brand uitgebroken in een grote loods. Ook was er sprake van een slachtoffer dat bekneld zat onder een vorkheftruck.

Een ander slachtoffer was in aanraking gekomen met chemicaliën en moest door brandweermannen in splashpakken uit het pand worden gehaald. Dit slachtoffer werd, net als de andere slachtoffers, gespeeld door een zogeheten LOTUS-slachtoffer. In het brandende gedeelte bevond zich ook nog een slachtoffer.

Bij de oefening moest worden samengewerkt tussen de bemanningsleden van de tankautospuiten 4533 (Middelburg-Zuid) en 4534 (Arnemuiden). Ook communicatie met de Verbindings-/Commandowagen speelde een rol tijdens de oefening. Aan de oefening deed overigens ook de Officier Van Dienst mee.

Zoals bij vrijwel elke oefening waren er enkele leermomenten.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren