Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 218 km

Politieauto geramd bij wilde achtervolging

Toegevoegd: 08-06-2015, 11.23 uur - Update: 08-06-2015, 11.41 uur
De auto werd uiteindelijk tot stilstand gebracht op de Middelburgsestraat.
De auto werd uiteindelijk tot stilstand gebracht op de Middelburgsestraat.
© Foto: Politie
Door: Rolf de Feijter

GOES - Maandagmorgen wisten agenten na een wilde achtervolging op de Middelburgsestraat in Goes een aanrijding tussen twee auto's te voorkomen.

De politiemeldkamer kreeg rond 07.15 uur een melding dat een bestuurder van een personenauto mogelijk onder invloed van een verdovend middel verkeerde. De melding werd doorgegeven en agenten kwamen de auto tegen op de 's Heer Hendrikskinderendijk. Ze keerden snel om en zetten de achtervolging in.

De auto negeerde twee keer het rode verkeerslicht . Op de kruising met de Deltaweg moesten andere automobilisten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder van de auto kreeg voor de rotonde tevergeefs een stopteken. De auto ramde vervolgens de betonnen rand van de rotonde en hierna de zogenoemde varkensruggen naast de rotonde. Hierna reed de bestuurder de Middelburgsestraat in.

De bestuurder stuurde van links naar rechts. Inmiddels stonden het zwaailicht en de sirene van de politieauto aan. De agenten zagen een 25-km-auto van de gemeente Goes en dachten dat de bestuurder van de achtervolgde auto een aanrijding met deze auto ging veroorzaken. Hierop besloten ze om de auto tot stoppen te dwingen. Het voertuig ramde de politieauto. Hierna wilde de bestuurder achteruit rijden, maar dat werd door de agenten voorkomen door de sleutels uit het contact te trekken.

De 61-jarige bestuurder uit Hulst was sterk onder invloed, vermoedelijk van medicijnen. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd door een GGD-arts een bloedproef afgenomen. De uitslag van dit onderzoek is over ongeveer twee weken bekend. De bestuurder zal later verhoord worden. De schade aan de politieauto viel mee.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (10-6-2015 om 07:38)
Wederom een goed optreden van de politie maar wat brengt zon persoon onder invloed toch veel risico mee zowel door hem en zo ook voor de politie en dat op 61 jarige leeftijd wat moet zon man zen eigen toch diep schamen.
lezer (8-6-2015 om 22:39)
Hulde! Goed gewerkt!! Je eigen lijf in gevaar stellen om dat van een ander te redden.
Tom (8-6-2015 om 21:40)
Goed werk politie! Rijbewijs toch wel afgepakt van deze gek!?
ikke (8-6-2015 om 18:45)
Goed werk verricht mannen! En dat voor zo'n hongerloontje!!
Joost (8-6-2015 om 14:46)
Goed werk van de politie mannen.
Peter (8-6-2015 om 13:24)
Zo te lezen keurig werk verricht door deze agenten.
Cookie-instellingen beheren