Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gemeente grijpt in na reeks ongevallen

Toegevoegd: 16-06-2015, 13.08 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg grijpt in nadat op de Koestraat de afgelopen tijd diverse ongevallen hebben plaatsgevonden tussen auto's en fietsers.

Zondag vond ter plekke nog een ongeval plaats. Ook op 21 mei was het raakFietsers hadden ter plekke sinds enige tijd voorrang op de auto’s omdat de Beenhouwerssingel deel uitmaakt van de zogeheten fietsring rondom het centrum van Middelburg. Deze fietsring is recentelijk door de gemeente gerealiseerd om fietsers snel en comfortabel van A naar B te leiden en hiermee het fietsen in Middelburg te stimuleren.

Bij de Koestraat bleek het niet mogelijk om op korte termijn een verkeersveilige situatie te creëren. "Er gebeurden té veel ongelukken en 
de fietsers rijdend op de Beenhouwerssingel moeten daarom vanaf nu weer voorrang verlenen aan de auto’s op de Koestraat. We beseffen dat daarmee de fietsring iets minder snel en comfortabel wordt, maar de verkeersveiligheid prevaleert", zo stelt de gemeente.

Volgens de gemeente was een verkeersveilige oplossing in de Koestraat waarbij de fietsers wel voorrang hielden alleen te realiseren met ingrijpende maatregelen. "Dit is iets waar onderzoek naar gedaan wordt, maar wat niet op korte termijn realiseerbaar is", zo laat de gemeente weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leon (21-6-2015 om 11:24)
DE fietsers mogen zich ook aan de verkeersregels houden , de auto`s kunnen er tegenwoordig niet vlug genoeg zijn het moet snel, snel en nog eens snel ik fiets ook veel maar wanneer je fietsers ziet moet je maar zien welke kan ze op willen er zijn er bijna geen die hun arm uitsteken
Rinne (18-6-2015 om 07:37)
De gemeente zoekt een oplossing voor en gevaarlijke situatie die wordt veroorzaakt door gehaaste mensen die niet om de medemens geven en totaal blind gefocused op hun eigen bestemming als een zombie verwachten dat de wereld rekening met hun houdt. Dit is een ethisch probleem. Dit individualistische tijdperk moet nou toch echt eens aan het einde komen hoor! Doe eens alsof ieder mens die je op straat tegenkomt een nichtje neefje of een ander familie lid is. Immers is dat de manier waarop we eigenlijk allemaal met mekaar om moeten gaan.
Vlissinger (17-6-2015 om 14:08)
t Is wat ik, moet mijn stadsgenoot hierin toch gelijk geven, men moet eigenlijk de verkeerswet terug draaien naar snel verkeer gaat voor langzaam verkeer, zal zeker een hoop ongelukken voorkomen. Nu is het gewoon, ik zit op een fiets en alles en iedereen moet voor mij gewoon aan de kant gaan. En dat punt is helemaal onoverzichtelijk, gemotoriseerd verkeer mag en kan daar niet harder dan 30 Km/ uur en toch gaat het fout en dat is niet altijd de schuld van de automobilist. Het is goed dat ze dit terug gedraaid hebben, daar was zeker op den duur een ernstig ongeluk met dodelijke afloop te betreuren geweest.
t Is wat (17-6-2015 om 10:14)
Lieve Vlissinger, de automobilist is juist vertroeteld! Zit lekker warm en droog (in de winter) koel en droog (in de zomer) en is overal zeer veel sneller. Sommige mensen hebben geen keus, moeten alles op de fiets doen. Nee, ik ben niet zielig, heb meer beweging als u in uw auto, maar het is heerlijk om af en toe eens niet te hoeven stoppen voor die automobilisten....
vlissinger (17-6-2015 om 08:28)
De fietsers en voetgangers worden overal vertroeteld. ze hadden het omgekeerd moeten maken: de auto voorrang en de fietsers niet. Dan moeten ze eens opletten in plaats van klakkeloos voorrang NEMEN. in Nederland is een fietser toch tegenwoordig een beschermd object. Wanneer je iemand aanrijd die geen voorrang had ben je als automobilist toch schuldig... (iets met krom en iets met een hoepel....)
Jan (16-6-2015 om 23:07)
Beetje kortzichtig ED, een automobilist rijd niet altijd moedwillig door, ook fietsers mogen verkeersregels wat meer in acht nemen. Het grootste probleem is volgens mij dat de gemeente een reeks verkeerssituaties om gooit er er geen veiliger situatie van heeft gemaakt. Heb meerder verkeersveranderingen als fietser en automobilist gereden en verlang vanuit beide oogpunten terug naar de oude situatie.
Cookie-instellingen beheren