Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, morgen zonnig
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Kerntransport onderweg naar Frankrijk

Toegevoegd: 16-06-2015, 18.24 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Vanuit Borssele is dinsdagmiddag per trein een kernstransport vertrokken richting Frankrijk. Dat gebeurde onder toeziend oog van de politie.

Het transport verliet rond 16.30 uur het terrein van de kerncentrale in Borssele. Naast een locomotief bestond de trein uit drie containers met afgewerkte splijtstof en een personenwagon voor onder andere het politiepersoneel. De politie was niet alleen in de trein vertegenwoordigd. Ook in de omgeving was een flink aantal opvallende en onopvallende eenheden aanwezig. Het ging onder meer om busjes, motoren en een camerawagen.

Het transport moest wachten bij het Mallardviaduct in Lewedorp. De politie hield al die tijd het transport in de gaten. Rond 17.30 uur kon het transport zijn weg vervolgen richting Cap de la Hague in Frankrijk.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R3 (18-6-2015 om 00:22)
@R, Jij hebt werkelijk geen idee wat je zegt. Als we moesten leven volgens 'GroenLinks-waanideeën' of rare gedachtenspinsels van een Partij voor de Dieren, die zelfs het eten van vlees, vis en zuivelproducten, zou verbieden, zouden we met z'n allen omkomen van: ▪honger;▪te weinig voedingsstoffen;▪kou, doordat we geen (of onbetaalbare) stroom hebben; ▪enzovoort. Kortom: wat je zegt slaat op 'een lul in een bord pap'.
bassie berium (17-6-2015 om 20:28)
Frankrijk heeft centrales die uit 'onze' staven nog een goeie 90% energie kunnen trekken. Kernenergie is niet de toekomst, maar Duitsland heeft al haar centrales gesloten, hippies blij, maar weten die hippies ook dat ze nu meer bruin- en steenkool centrales en groeves hebben? want daar hoor ik niemand over. Koude kernfusie, dat is de toekomst!
a (17-6-2015 om 09:28)
@r stoppen kan hoor maar dan moet je niet daarna gaan huilen dat de energie prijs 3x zo hoog word wand voor als nog moet er meer geld bij met duurzaam energie dan dat het oplevert kijk hoeveel werkgelegenheid het oplevert en dat spul kunnen we echt wel ergens opslaan zonder dat iemand daar last van heeft en ooit zal er wel iets uitgevonden worden wat ze met dat spul kunnen doen maar lomp weg zeggen we stoppen en we zien wel waar we dan de stoom vandaan halen in de wereld is erg kort door de bocht
Wesley (17-6-2015 om 08:25)
Door de overheid tegengewerkt, al 15-20 jaar geen verder onderzoek naar mogen doen omdat de overheid dit niet stimuleert, en alsnog loopt de techniek voor op alle groene voorzieningen. Ter vergelijking voor de boomknuffelaars: Windmolens van de nieuwst techniek (zonder grote achterzijde /'zuinigere') hebben een carbonfootprint gedurende het delven van de stoffen, transport, maak, installatie en levensduur groter dan dat deze opbrengt... met andere woorden: op het gehele proces bekeken is een windmolen energie/milieu vervuilender dan dat het zijn hele levensduur opwekt.. Kernenergie moet verder onderzocht worden en nog effectiever te werk gaan, en een waterdicht plan bedenken voor de afvalstoffen, daarna is het de energie van de toekomst!
R2 (17-6-2015 om 06:56)
R: Zinnige reactie! Geef jezelf een schouderklopje! Waarschijnlijk ben jij ook iemand die klaagt over te hoge energierekeningen. Zolang de consument niet bereid is meer te betalen voor groene energie blijft dit nog steeds een van de relattief schone vormen van energieopwekking!
TON (16-6-2015 om 23:46)
Criminele actie met behulp van de politie!
Cookie-instellingen beheren