Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Twee jongens opgepakt na woninginbraak M'burg

Toegevoegd: 17-06-2015, 10.11 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Dankzij de hulp van enkele alerte getuigen heeft de politie dinsdagavond twee jongens aangehouden voor een woninginbraak in de Wachttoren.

De politiemeldkamer kreeg rond 17.45 uur een melding van een mogelijke woninginbraak in de Wachttoren. Getuigen zagen twee jongens met een scooter. Een van hen hield zich verdacht op bij deze woning.

Onmiddellijk werd een Burgernetbericht verspreid. Deelnemers werden gevraagd uit te kijken naar een verdacht persoon op een rood-witte scooter met een gedeelte van het kenteken. Deze was voor het laatst gezien in de Reijersweg. Dit bericht werd naar ruim 2.000 deelnemers aan Burgernet verstuurd.

De politie ontving diverse meldingen. Onder andere meldde een getuige dat een van de jongens zich in het Meiveldpark zou bevinden. Rond 18.00 uur werd een 17-jarige inwoner uit Spijkenisse door een agent op het Meiveldpad aangehouden.

Uit het onderzoek bleek dat de scooter vermoedelijk toebehoorde aan een 17-jarige inwoner uit Oost-Souburg. Hij werd rond 18.40 uur door de politie in zijn woning in Oost-Souburg aangehouden. De scooter werd bij de woning aangetroffen.

De dader was vermoedelijk via een niet afgesloten deur de woning binnengekomen. De hele woning was doorzocht. Op de weg bij de woning werden diverse spullen aangetroffen, die buit waren gemaakt. Deze zijn in beslag genomen.

De jongens zijn overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg, waar ze zijn ingesloten. De politie heeft diverse getuigen gesproken, maar vermoedt dat meer mensen getuige zijn geweest van de inbraak of de verdachte jongens hebben gezien. Deze mensen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Over dit artikel is een recenter bericht verschenen:
Politie zoekt scooterrijder na inbraak (16-06-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mozes (18-6-2015 om 08:26)
voor Mikel, even zijn email pingen, en we kunnen met een gerust hart naar bed, als criminelen hier al gaan posten is het wel makkelijk om ze op te sporen, dus mikel erg snugger ben je niet.
mikel (17-6-2015 om 15:53)
die gasten zijn nog jong en moeten het vak nog leren.dus voor die jongens wees voorzichtig praat er niet over werk alleen vertrouw niemand wordt je ook niet veraden en doe je ding verdien geld daar gaat het om
Kees Sturm (17-6-2015 om 11:04)
Volgens mij is dit niet de eerste keer, dat er een jonge dader uit Oost-Souburg wordt gepakt voor een inbraak. Tijd voor de gemeente Vlissingen om is een actie plan te maken, om de criminaliteit in Souburg aan te pakken. Ik vind Souburg nog steeds een erg leuk dorp, maar dat moet het wel blijven...
Cookie-instellingen beheren