Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandstichtende jongens: € 16.000 schade

Toegevoegd: 17-06-2015, 20.19 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Brandstichtende jongeren hebben op zondag 7 juni vermoedelijk voor bijna 16.000 euro aan schade aangericht. Vandaag zijn acht jongens opgepakt voor deze brandstichting.

De politie kreeg zondagavond 7 juni een melding dat een groep jongeren vuur aan het stoken was aan de Havenweg. Agenten troffen de jongens en een smeulende paal aan. De brand werd door de jongeren geblust. De agenten noteerden de namen van de raddraaiers.

Dinsdag deed het Waterschap Scheldestromen officieel aangifte bij de politie. Het bleek dat door de brand drie palen en een gording (een houten balk) op het havenhoofd ernstig waren beschadigd. De palen hebben een cultuurhistorische waarde. Ze zijn volgens de politie belangrijk voor het aangezicht van de locatie. De schade wordt geschat op bijna 16.000 euro.

Vandaag heeft de politie in Zierikzee acht jongens aangehouden. Het gaat om zeven jongeren variërend van 15 tot en met 19 jaar uit Zierikzee. Een 16-jarige jongen is woonachtig in Renesse. De jongeren zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Ze zijn vandaag verhoord en kregen woensdagmiddag te horen dat ze langer vast blijven zitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jammer (18-6-2015 om 11:34)
Torentijd zal misschien indruk maken, maar het is mij te overdreven. Lijkt me niet dat de daders per direct van huis weg lopen. Maar dit zijn natuurlijk kinderen, die verzetten zich toch niet. Lekker makkelijke aanpak. Wat als dit nou grote Poolse gasten waren? Dan ging de zaak waarschijnlijk in den doofpot. De aanpak is goed hoor, alleen doe dit in het vervolg ook met de "echte" criminelen.
Dre (18-6-2015 om 10:27)
jan (17-6-2015 om 23:45 uur) Is dat niet een beetje overdreven om de jongens in torentijd vast te zetten Inderdaad. Dat is niet overdreven. Actie = reactie = consequentie. Wijze levensles lijkt me zo. Nu komen ze er waarschijnlijk nog zonder strafblad van af.
moeder van 3 (18-6-2015 om 10:10)
@jan nee het is niet overdreven deze gasten vast te zetten in torentijd, zij halen dit soort streken uit dan moeten ze ook op de blaren zitten, laten lopen met de mededeling dat mag je niet doen, daar leren ze niet van! kijk maar naar de opvoeding van tegenwoordig! moeten werken met zijn tweeën voor hypotheek en auto.... kinderen naar de opvang of met een sleutel in de zak naar school, telefoons/tablet geven om afwezigheid te compenseren en als ze wat uithalen is het dat mag je niet meer doen hoor. normen en waarden en respect doen er niet meer toe ze moeten allemaal meer dan een ander en beter dan een ander. deze gasten moeten hun verdiende loon dan maar op deze manier krijgen misschien leren ze het dan ooit eens.
wim (18-6-2015 om 07:16)
Het zullen je kinderen maar wezen die vermoedelijk toch verantwoordelijk zijn voor de schade waarvan de ouders het moeten oplossen
Caretta (18-6-2015 om 00:18)
Dat wordt heel lang werken om dit te betalen, hopelijk gaat de rekening naar deze gasten en hebben zij ouders die zeggen dat ze dit bedrag heel fijn zelf gaan ophoesten!!
jan (17-6-2015 om 23:47)
Knapen van 15 tot 19 jaar !!!!!!! Als ze al denken volwassen te zijn, dan is een boete en betaling van de schade zeer terecht ! Wellicht dat de ouders ook nog eens gewezen kan worden op hun verantwoordelijkheid ten opzichte van deze knapen.
Cookie-instellingen beheren