Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Over vluchtstrook met bijna 60 kilometer te hard

Toegevoegd: 23-06-2015, 19.57 uur
Door: Rolf de Feijter

HEINKENSZAND - Maandagavond en -nacht zijn twee bestuurders staande gehouden nadat ze tijdens de wegwerkzaamheden met grote snelheden over de A58 reden.

Rond 23.30 uur zagen agenten ter hoogte van Heinkenszand een personenauto voorbij rijden. Deze reed richting Goes. Tijdens een snelheidsmeting bleek dat de auto 127 kilometer per uur reed. Vanwege de snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur reed de bestuurder dus 37 kilometer per uur te hard. Terwijl de overtreding werd geconstateerd, vonden er ook daadwerkelijk werkzaamheden aan de vangrail plaats. De 45-jarige bestuurder uit Kruiningen kreeg een proces-verbaal uitgereikt. Hij verklaarde haast te hebben. De officier van justitie zal de hoogte van de boete bepalen.

Ook later in de nacht waren er aan de A58 bij Heinkenszand nog werkzaamheden bezig. Hierbij waren twee rijstroken afgesloten en reed het verkeer over de vluchtstrook. De aangepaste snelheid bedroeg 90 kilometer per uur. Rond 02.00 uur zagen agenten een auto rijden. Deze reed bijna 150 kilometer per uur over de vluchtstrook, dus een overschrijding van bijna 60 kilometer per uur. De 40-jarige bestuurder uit Brielle werd bij het benzinestation gecontroleerd. Hij had geen verklaring voor zijn optreden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kon zijn weg met een taxi vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lukas (27-6-2015 om 18:28)
Die zal er weer eens eventjes afkomen met een goedkope boete. Ik zeg: Rijbewijs afpakken! En (verplicht) terug naar de rijschool!
JONNEKE (26-6-2015 om 23:11)
Ik kom er 5 dagen per week langs en het is lastig, het is wat sommige zeggen, ga je bij het eerste bord 90 je snelheid verlagen dan heb je er eentje op je bumper hangen die je zo gauw het kan voorbij scheurt, ga je mee in de flow dan rijdt je 100/110 is eigenlijk ook te veel maar wat is veilig? Ben elke dag blij dat er geen bekeuring bij de post zit.
John (24-6-2015 om 20:05)
Laat de extreme hardrijders en dan bedoel ik die meer dan 30 km/u te snel rijden maar een werkstraf uitvoeren op de plaats waar ze te hard hebben gereden, daarna zullen ze zeker een heel stuk langzamer rijden. Trouwens voor justitie: de regel van 50 te hard is rijbewijs invorderen zou wel wat beter kunnen. Wie op de snelweg (waar je 120 mag) 50 te hard rijdt, gaat zo'n 42 % te hard. Op de snelweg waar je 130 mag is dit 38 % te hard. Rijdt je 50 te hard in de bebouwde kom waar je 50 mag dan rijdt je 100% te hard!!!!! En in de bebouwde kom waar je 30 mag rijdt je dus bijna 170 % te snel!!! Dus ik denk dat er voor justitie wel wat te veranderen valt, door de boete of rijbewijs invorderen af te stemmen op het percentage te hard..
bassie sambuca (24-6-2015 om 19:51)
Je kunt je gewoon aan de snelheid houden, mensen zien iets wat niet in het normale verwachtingspatroon past, dus daarom is het verstandig om langzamer te rijden, meer afstand te houden en verder vooruit te kijken. De werken aan de weg zijn er omdat veel mensen over deze wegen rijden, wegen slijten, vrachtwagens laten in het asfalt mooie geulen achter en in de winter vriest er weleens wat stuk, wees blij dat we fatsoenlijke wegen hebben en geen betonplaten zoals ze nog te vinden zijn in grote delen van Duitsland of die kraters die ze in Belgie hebben!
coco (24-6-2015 om 14:09)
Als al die klagers nu eens richting randstad gaan wonen, dan hoeven ze niet elke dag over de A58..en staan ze sowieso elke dag in de file! Rijkswaterstaat doet zijn best en wij rijden er gewoon netjes 90...of er nu mannen aan het werk zijn of niet. Jammer maar helaas en het is overdreven dat er mensen schrijven dat er altijd! werk aan de weg verricht wordt al jaren...deze werkzaamheden zijn voor ons allemaal!
Jac (24-6-2015 om 12:24)
In Abu Dhabi bouwen ze een halve stad in een paar jaar. Ik verbaas me er dan ook vaak over dat de werkzaamheden hier aan de weg of een nieuwe weg zo eindeloos lang duren. Dit kan echt wel sneller.
Cookie-instellingen beheren