Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
80 files van totaal 332 km

Politie waarschuwt voor kattenziekte

Toegevoegd: 25-06-2015, 10.15 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De afgelopen drie weken zijn de dierenpolitie en de dierenbescherming geconfronteerd met drie gevallen van kattenziekte (Parvo). De politie waarschuwt nu voor de ziekte.

De dieren zijn op verschillende locaties in Zeeuws-Vlaanderen ziek aangetroffen. De dierenpolitie roept eigenaren op om hun katten goed in de gaten te houden op braken, koorts en diarree en bij deze verschijnselen direct een dierenarts te raadplegen.

"De ziekte is vooral voor kittens en niet ingeënte katten gevaarlijk en zeer besmettelijk", zo laat de politie weten. Jonge katten kunnen volgens de politie bij acht of negen weken worden ingeënt en na een week zijn ze dan beschermd. "Neem alleen gevaccineerde kittens of katten, of laat uw kat vaccineren. Houd niet gevaccineerde katten in quarantaine of binnen", zo luidt het advies van de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren