Weerbericht:
Perioden met zon, geringe kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Twintig huizen met waterschade, GRIP 1

Toegevoegd: 26-06-2015, 22.03 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg hebben vrijdagavond zeker twintig huizen in een flatgebouw waterschade opgelopen. Er is GRIP 1 afgekondigd. De hulpdiensten zijn ter plekke.
 

De eerste melding van de wateroverlast kwam rond 20.30 uur binnen. Aanvankelijk ging de brandweer zonder spoed met één blusvoertuig ter plekke. Later werden met spoed ook nog een extra tankautospuit, een hulpverleningsvoertuig en een verbindings/commandowagen opgeroepen.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er sprak van een lekkage in een hoofdleiding in een cv-ruimte op de bovenste verdieping van een flatgebouw aan de Meanderlaan in de wijk Dauwendaele. Het betreft een flat van 6 bouwlagen, waarvan 4 verdiepingen bewoond zijn. Het gebouw is eigendom van Woongoed.

De brandweer heeft ter plekke een leiding dichtgeknepen om zo de lekkage tot stoppen te brengen. Inmiddels zijn zowel Woongoed als energiebedrijf Delta ter plekke. Samen met de hulpdiensten wordt nu gekeken hoe groot de schade precies is en of de bewoners vanavond nog terug kunnen keren in hun woning of dat dat een later moment wordt. Delta heeft inmiddels de elektriciteitstoevoer stopgezet.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent dat gezien de aard van het incident coördinatie nodig is tussen verschillende hulpdiensten. Om dit in goede banen te leiden is ter plekke een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden van de verschillende hulpdiensten. 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
isabella (27-6-2015 om 08:54)
wat een ellende allemaal, ik hoop dat de woningbouw vereniging de schade allemaal vergoed , sommige zullen verzekerd zijn andere niet maar dit is een schade van de woningbouw. mensen staan hier niet op te wachten dat hun spullen schade op lopen maar het kan nu eenmaal gebeuren ook al is de onderhoud regelmatig gedaan. sterkte aan de mensen die in dit gedeelte van de flat wonen
Marcel (27-6-2015 om 06:14)
De VC-2 (Verbindingscommando wagen) zou inderdaad ingezet zijn bij een Grip-1 situatie. Deze keer was dit niet noodzakelijk, dus de 4392 is ook niet ter plaatse geweest.
Rick Roll (27-6-2015 om 06:09)
Dat is mijn flat, maar gelukkig woon ik net aan de andere kant! Weinig van gemerkt; nog steeds water, stroom en internet.
Ronald (26-6-2015 om 22:28)
Veel sterkte gewenst aan de bewoners van het getroffen gebouw, je zal het maar meemaken, dat het water langs boven je woning in stroomt, ik mag er niet aan denken. Hopelijk valt de schade mee, maar aan de grootschalige inzet van de hulpdiensten te zien betreft het geen kleinigheidje, maar een serieuze lekkage.
Cookie-instellingen beheren