Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 118 km

Taakstraf geëist voor verkeersongeval

Toegevoegd: 29-06-2015, 22.22 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft maandag tegen de 57-jarige Middelburger P. L. opnieuw een taakstraf van honderd uur geëist. L. wordt verantwoordelijk gehouden voor een verkeersongeval op 17 januari 2013, waarbij een meisje zware verwondingen opliep.

L. stond met zijn 'bakbeest van een vrachtwagen' op de Kanaalweg in Middelburg voorgesorteerd om rechtsaf de Schroebrug op te rijden. Eenmaal in de bocht zag hij - mede door de dode hoek - een fietsster over het hoofd, waardoor er een aanrijding ontstond. Het meisje liep bij die aanrijding gecompliceerd been- en enkelletsel op en moest met spoed naar het UMC in Rotterdam worden vervoerd om een beenbesparende operatie te ondergaan.

Inmiddels heeft het meisje vijf operaties ondergaan, heeft zij drie maanden moeten revalideren en is het eind nog niet in zicht. Volgens getuigen reed het meisje door het verkeerslicht toen het op groen stond. Midden februari besloot de rechtbank in een tussenvonnis de zaak aan te houden en een deskundige de (analoge) tachograaf van L.'s vrachtwagen eens goed te analyseren. De uitslag van die analyse was voor de officier van justitie in ieder geval geen reden om zijn eis aan te passen.

De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren