Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Man de cel in voor poging beroving

Toegevoegd: 30-06-2015, 15.36 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De twintigjarige M. B. uit Borssele tegen wie een celstraf van 128 dagen plus nog eens 112 dagen voorwaardelijk was geëist voor een poging om een Middelburger te beroven is maandag conform de eis veroordeeld. Ook komt M. onder toezicht van de reclassering te staan.

In de nacht van 6 december vorig jaar liep hij met twee vrienden in de Lammerensteeg, waar een man bij een woning stond. Een van de drie vroeg een vuurtje en M. greep de man bij zijn keel en duwde hem tegen de muur. Hij eiste daarbij geld en de gsm van de man. Deze riep zo hard mogelijk om hulp en het trio vluchtte zonder geld en zonder gsm.

De gedragsdeskundigen die M. hadden onderzocht kwamen tot de conclusie dat M. zwak begaafd was en dat hij ten tijde van poging iemand te overvallen verminderd toerekeningsvatbaar moet zijn geweest. M. woonde destijds in Middelburg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren