Weerbericht:
Af en toe regen, in Zuid-Limburg (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Duiker in de problemen bij Wemeldinge

Toegevoegd: 05-07-2015, 14.41 uur
Door: Manfred Berrevoets

WEMELDINGE - In de monding van de buitenhaven in Wemeldinge is zondagmiddag een duiker enige tijd in de problemen geweest.

Twee duikploegen van de brandweer, twee ambulances en een traumahelikopter waren opgeroepen om hulp te verlenen. De duiker kwam iets na 13.00 uur boven, maar ging meteen weer onder water in verband met decompressie-gevaar.

Toen de man voor de tweede keer boven kwam gaf hij zelf aan dat alles in orde was. Hij is onderzocht door het aanwezige ambulancepersoneel en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ik is duiker (6-7-2015 om 19:47)
@ zeeuwind hou je er rekening mee dat deze kosten door de verzekering van een duiker betaald worden? Dit kost jullie geen cent. Spijtig dat feitenkennis moeilijker op een rijtje te krijgen is dan zomaar wat populistisch roepen.
R (6-7-2015 om 17:55)
Zeeuwind , dat is als het goed is allemaal prima geregeld door zijn of haar verzekering..
Jan (6-7-2015 om 17:52)
@Zeeuwind het probleem van de kosten zit bij de Veiligheidsregio, zij sturen onnodig veel hulpverleners naar duikongevallen. Te beginnen met de brandweer het is niet uit te leggen wat zij komen doen. Ook de inzet van de politie kan stukken minder. Ze lopen elkaar alleen maar in de weg. Bij duikongevallen is een ambulance met de hulp van de KNRM ruim voldoende. Overigens zijn duikers verzekerd.
Richard (6-7-2015 om 12:02)
@ Zeeuwind Zullen we dan ook maar de lat hoger gaan leggen voor het voetballen, fietsers etc, wat denk je dat de politie inzet bij een voetbalwedstrijd kost, die worden wel op de bevolking verhaald, (door middel van onze belasting centen) maar daar hoor je niemand over. Duikers zijn zeer goed verzekerd via bijvoorbeeld Dan Europe die alle kosten vergoed.
Diver (6-7-2015 om 07:22)
Een beetje duiker had moeten weten dat je nooit terug onder water gaat bij decompressie gevaar. Hij had zuurstof moten ademen en voor controle naar een decokamer.
Jac (6-7-2015 om 00:46)
@Zeeuwind. Dan mogen ze bijvoorbeeld voetbal ook wel afschaffen. Al die blessures bij elkaar kosten de maatschappij een stuk meer dan die duikongelukken. Ongelukken gebeuren nu eenmaal. En als je er de statistieken op na slaat valt het met duikongelukken relatief gezien tov andere sporten heel erg mee.
Cookie-instellingen beheren