Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 292 km

Visboot in problemen bij Vlissingen

Toegevoegd: 06-07-2015, 16.49 uur
Door: KNRM en Rolf de Feijter

BRESKENS - De reddingboot van Breskens is zondagmiddag uitgevaren voor een visboot is problemen. Deze was door pech en het slechte weer in grote problemen gekomen voor Vlissingen.

Twee vissers waren onderweg vanaf hun visstek naar hun thuishaven Vlissingen. Ineens hoorden ze een klap en zagen ze een grote rookwolk achter het schip. Bij controle in de machinekamer bleek dat alle olie van de motor onderin de bilge lag. Er zat dus niets anders op dan hulp in te roepen.

De Nederlandse Kustwacht nam contact op met reddingboot Zeemanshoop, welke net uitvoer voor een andere alarmering. De reddingboot zou eerst de eerste melding afhandelen en zou daarna doorvaren naar de visboot maar toen sloeg het weer ineens om. Een zware onweersbui kwam over de Westerschelde en de wind trok aan tot kracht 6 Bft met windstoten van 7 Bft. Tevens hield het anker van de visboot niet, zodat deze de Rede van Vlissingen opdrijft richting de zeevaart.

De bemanning van de reddingboot kreeg dit door en zette met de grootste spoed koers richting Vlissingen. Eénmaal ter plaatse werd snel een verbinding gemaakt en het ankertouw doorgesneden.

De visboot werd op sleeptouw genomen richting de Buitenhaven van Vlissingen. Daar werd de boot veilig afgemeerd bij de Poseidonsteiger. In het droge stuurhuis van de reddingboot werden de gegevens opgenomen van de dankbare vissers. Hierna ging de reddingboot retour station.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren